Napoved športnih dogodkov: četrtek, 1. oktober

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 1. oktobra 2015.

Objavljeno
30. september 2015 18.36
Košarka Olimpija Krka
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Šest klubov s slovenskim zastopstvom bo jutri odigralo dvoboje drugega kola nogometne evropske lige. Tako bo v skupini E Villarreal z Bojanom Jokićem gostil Viktorio Plzen (21.05), Tim Matavž z Augsburgom pa v skupini L zasedbo Partizana na čelu z Gregorjem Balažicem (19), medtem ko bodo St. Etienne Roberta Berića (ob 19. uri pri Laziu) v skupini G, Sporting Ažbeta Juga (ob 19. uri pri Bešiktašu) v skupini H in Fiorentina Josipa Iličića (ob 19. uri pri Belenenseju) v skupini I gostovali.

Košarka

Temeljito prevetreni košarkarji Uniona Olimpije novo tekmovalno sezono začenjajo jutri, ko bodo v uvodnem kolu lige ABA ob 17. uri gostili zasedbo skopskega MZT. V pogonu bo tudi Krka, ki bo skušala superpokalni spodrsljaj proti Tajfunu popraviti na gostovanju pri Budućnosti (ob 19. uri).

Dvoranski nogomet

Po današnjem uvodnem dvoboju v skupini B glavnega dela lige prvakov v dvoranskem nogometu za slovenskega šampiona Dobovec Pivovarna Kozel ne bo počitka, že jutri ob 20. uri ga v Podčetrtku čaka obračun s Sarajevom. Že pred tem se bosta ob 17.30 gledalcem predstavili Varna in Benfica.

Tenis

Na turnirju WTA v Wuhanu sta že izpadli obe slovenski predstavnici v konkurenci dvojic, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik (vsaka s svojo igralno partnerko), neuspešna je bila tudi Polona Hercog med posameznicami v Taškentu. Fantje se na turnirjih ATP te dni znojijo v Shenzhenu in Kuala Lumpurju.

Namizni tenis

Po koncu ekipnega dela, ki se je končal z zmagoslavjem Nemk in Avstrijcev, se namiznoteniško evropsko prvenstvo v Jekaterinburgu - žal brez prvega slovenskega loparčka Bojana Tokiča, ki ga muči teniški komolec - nadaljuje s posamičnimi dvoboji in obračuni dvojic.

Odbojka

V današnjem repešažu je na evropskem prvenstvu odbojkaric na Nizozemskem in v Belgiji izpadla še četverica ekip, osem preživelih pa se bo jutri udarilo v četrtfinalnih dvobojih. Predlanski naslov iz Nemčije in Švice branijo Rusinje, ki so bile tedaj uspešne že osemnajstič.

Rokomet

Medtem ko bo slovenski šampion Celje Pivovarna Laško na domačem parketu proti Wisli v ognju v soboto, bosta že jutri na sporedu dva obračuna tretjega kola rokometne lige prvakov v skupini C. Meškov Brest, pri katerem si kruh služi Simon Razgor, bo gostoval pri Čehovskih Medvedih, drugi par je Vojvodina - Porto.