Napoved športnih dogodkov: četrtek, 15. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 15. maja 2014.

Objavljeno
14. maj 2014 18.08
Polfinale košarka
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

V jutrišnjih dvobojih skupine A na hokejskem svetovnem prvenstvu prve kakovostne skupine v Minsku bosta ob 15.45 najprej palice prekrižali Kanada in Danska, ob 19.45 pa tudi še neporažena Švedska in presenečenje dosedanjega dela turnirja Francija. V skupini B bosta popoldne nastopili Latvija in ZDA (ob 15.45), zvečer pa bo gostiteljica Belorusija izzivala Finsko (ob 19.45).

V primeru, da hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem potegnejo kratko v šestem dvoboju konferenčnega polfinala NHL z Anaheimom (ob 3.30), bodo ostali brez želenega preboja v finale. Zagotovo pa bo zmagovalec serije znan v drugem dvoboju, saj je trenutni rezultat med Bostonom in Montrealom (ob 1. uri ponoči) 3:3 v zmagah.

Košarka

Jutri bosta na sporedu drugi polfinalni tekmi lige Telemach. Po prvih sta v boljšem položaju Helios, ki ob 17.30 gosti Union Olimpijo, in Krka, ki ob 20. uri gostuje pri Hopsih na Polzeli.

Košarkarji Miamija, sicer branilci naslova, bi se z zmago nad Brooklynom (ob 1. uri ponoči) že prebili v konferenčni finale lige NBA. Enak podvig se lahko posreči tudi San Antoniu v primeru uspeha nad Portlandom (ob 3.30).

Kolesarstvo

Na slovitem Giru bodo morali kolesarji, tudi četverica Slovencev, jutri (s štartom ob 11. uri) opraviti z 247 kilometrov dolgo šesto etapo od Sassana do Montecassina.

Tenis

Rim še naprej gosti masters ATP in turnir WTA, edini slovenski lopar ta teden v tekmovalnem pogonu, Blaž Kavčič, pa bo nadaljeval boje na challengerju v Heilbronnu, kjer se je prebil že do četrtfinala.

Športna gimnastika

Na evropskem prvenstvu v ženski gimnastiki v Sofiji, na katerem zaradi poškodbe ne bo močne slovenske adutinje Saše Golob, bodo danes (od 10. ure naprej) na sporedu kvalifikacije.