Napoved športnih dogodkov: četrtek, 3. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v četrtek, 3. septembra 2015.

Objavljeno
02. september 2015 21.33
vidic veslanje
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Medtem ko Slovence gostovanje v Baslu čaka šele v soboto zvečer, pa bodo prve tekme tega kvalifikacijskega vikenda za nastop na euru prihodnje leto v Franciji že jutri. Pari so - skupina A: Nizozemska - Islandija, Češka - Kazahstan, Turčija - Latvija; skupina B: Ciper - Wales, Izrael - Andora, Belgija - BiH; skupina H: Italija - Malta, Bolgarija - Norveška (vse 20.45), Azerbajdžan - Hrvaška (18).

Jutri pa bo Mednarodna nogometna zveza (FIFA) - mimogrede, njena na novo ustanovljena reformna komisija te dni prvič doslej zaseda v Bernu - objavila tudi novo svetovno jakostno lestvico.

Tenis

Potem ko je bila danes vnovič v ognju še zadnja preživela slovenska teniška igralka v posamični konkurenci Polona Hercog, se jutri nadaljujejo dvoboji na zadnjem letošnjem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Kolesarstvo

Po današnji peklenski gorski etapi, s katero se je španska pentlja prevesila v drugo polovico, bodo imeli kolesarji na Vuelti, tudi Luka Mezgec (Giant-Alpecin), jutri nekoliko lažje delo na 173 kilometrov dolgi dvanajsti etapi med Escaldes-Engordanyjem in Lleido (s štartom ob 13.27).

Veslanje

Na jezeru Aiguebelette bodo jutri (od 10. ure naprej) na sporedu polfinalni boji, tudi slovensko veslanje bo imelo v igri svojega aduta. Rajko Hrvat se bo namreč boril za finalno vstopnico med lahkimi skifisti. Ob 12.04 bosta v prvi četrtfinalni skupini dvojnih dvojcev nastopila tudi Janez Zupan in Gašper Fistravec.

Atletika

Zürich bo jutri gostil atletsko elito na mitingu diamantne lige.

Namizni tenis

Na turnirju svetovne serije, mednarodnem prvenstvu Avstrije v Welsu, slovenske barve zastopa kar šesterica namiznoteniških igralcev. V ženski konkurenci Manca Fajmut in Alex Galič, pri moških pa Bojan Tokič, Jan Žibrat, Darko Jorgič in Tom Šfiligoj.