Napoved športnih dogodkov: nedelja, 1. marec

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za nedeljo, 1. marca 2015.

Objavljeno
28. februar 2015 17.40
ALPINE-SKIING/WOMEN
Delo.si
Delo.si

Nogomet

S tekmami 22. kola se nadaljuje slovensko nogometno državno prvenstvo, ob 15. uri je na sporedu tekma Krka - Zavrč (15.00).

Oči ljubiteljev angleškega nogometa bodo usmerjene v London, v finalu angleškega ligaškega pokala se bosta pomerila Chelsea in Tottenham (17.00).

Nordijsko smučanje

Svetovno nordijsko prvenstvo v Falunu se bo zaključilo s kraljevo tekaško preizkušnjo na 50 km v klasični tehniki (13.30).

Alpsko smučanje

V Garmisch-Partenkirchnu je na sporedu moški veleslalom za svetovni pokal (ob 10.30 in 13.30), v Banskem dekleta upajo na več sreče z vremenom, na sporedu je alpska kombinacija (ob 9.00 muk, ob 12.00 pa slalom).

Košarka

Zanimiv obračun se obeta v 23. kolu lige ABA. Trener Aleš Pipan se bo po slovesu od Union Olimpije hitro pomeril proti nekdanjih varovancem, kot trener MZT Skopja (17.00).

Tenis

Turnirji ATP so na sporedu v Buenos Airesu, Acapulcu in Dubaju, WTA karavana je v Dohi in Acapulcu.

Rokomet

V četrti tekmi drugega dela lige prvakinj bodo rokametašice Krima Mercatorja gostovale v Nemčiji pri Thüringerju (14.00).

Hokej

Hokejisti Telemach se bodo v 9. tekmi drugega dela EBEL doma pomerili z Bolzanom, a zmaji so že izgubili vse možnosti, da morda pobegnejo z zadnjega mesta (17.45).

Namizni tenis

Na Jesenicah je na sporedu DP za člane in članice.

Deskanje

V Asahikavi na Japonskem bo slovenski junak Žan Košir skušal zablesteti še v paralelnem slalomu.

Kolesarstvo

Kolesarji se bodo na Primorskem zbrali na 2. veliki nagradi Izole.