Napoved športnih dogodkov: nedelja, 2. oktober

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v nedeljo, 2. oktobra 2016.

Objavljeno
01. oktober 2016 17.46
tre*Gajser
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Po današnjih prvih treh dvobojih dvanajstega kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja bosta preostala dva na vrsti jutri. Vodilna Olimpija, sicer branilka šampionske lovorike, bo skušala uloviti še peto zaporedno zmago pod taktirko novega trenerja Luke Elsnerja ob 16.55 na gostovanju v Krškem. Zvečer, z začetkom ob 19. uri, se bosta v Domžalah pomerila zadnjeuvrščeni Kalcer Radomlje, ki v sezoni še ni zmagal, in Gorica, ki treh točk ni vpisala že štiri dvoboje zapovrstjo. V devetem kolu drugoligaškega tekmovanja bo skušal vodilni Triglav ohraniti nedotakljivost v domačem obračunu z Brdi, ravno tako ob 15.30 se bosta udarila tudi Krka in Ankaran Hrvatini.

Hokej na ledu

Pred slovenskimi prvaki, hokejisti Olimpije, ki z dvema točkama zasedajo predzadnje mesto na razpredelnici, je v jutrišnjem šestem kolu razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) eden najzahtevnejših zalogajev. Ob 17.30 bodo namreč gostovali pri moštvu Vienna Capitals, ki ni zgolj vodilno, temveč tudi med vsemi še edino neporaženo.

Košarka

Potem ko je večina udeležencev regionalne košarkarske lige ABA, tudi oba slovenska, Krka in Union Olimpija, novo sezono že odprla, čaka jutri obračun uvodnega kola še poslednji dve moštvi. Ob 17. uri se bosta pomerili Igokea in Cibona, zmagovalka tekmovanja v sezoni 2013/14.

Rokomet

Slovenski šampion Celje Pivovarna Laško je dvoboj drugega kola rokometne lige prvakov z Rhein-Neckarjem (30:31) odigral že sredi tedna, večina jih bo na sporedu danes, preostali trije pa jutri. Dva bosta v skupini A: Bjerringbro-Silkeborg s Sebastianom Skubetom bo ob 16.50 gostil zasedbo Flensburga-Handewitta, PSG z Gorazdom Škofom in Janušem Lapajnetom pa ob 17.30 ekipo Wisle, medtem ko bo tekma skupine C med Elverumom s Tinetom Poklarjem in Čehovskimi Medvedi na vrsti ob 18.15.

Formula ena

Sezona svetovnega prvenstva v formuli ena se bo jutri, že ob 9. uri po slovenskem času, nadaljevala s šestnajsto dirko sezone, veliko nagrado Malezije v Sepangu. V kvalifikacijah sta vnovič dominirali obe »srebrni puščici«, Lewis Hamilton si je zagotovil najboljši štartni položaj, Nico Rosberg pa bo z drugega začetnega izhodišča branil osem točk zaloge v skupni razvrstitvi.

Motokros

Čeravno bo moral zaradi poškodbe krepko stisniti zobe, se bo jutrišnje preizkušnje državnega prvenstva na kraljici slovenskih prog v Orehovi vasi udeležil tudi svetovni prvak v kraljevskem motokrosističnem razredu MXGP, Tim Gajser. Domačo lovoriko mu lahko po najbolj črnem scenariju teoretično izmakne zgolj še Aljoša Molnar.

Spidvej

Potem ko so se udeleženci spidvejskega mednarodnega prvenstva parov danes pomerili na štadionu Matije Gubca v Krškem, jih jutri ob 15. uri čaka še ena preizkušnja na slovenskih tleh, tokrat v Petišovcih. Našega vodilnega dirkača Mateja Žagarja, ki je danes tekmoval med elito v Torunu, ne bo na štartu.

Avtomobilizem

Branilec naslova svetovnega prvaka v reliju in trenutno vodilni v tej sezoni, Volkswagnov Francoz Sebastien Ogier, se na enajsti (pravzaprav deseti, saj je kitajska odpadla) letošnji preizkušnji po Korziki meri na domačem dvorišču, vendar pa ni na tem prizorišču doslej zmagal še nikdar. Pred zadnjimi štirimi preizkušnjami sezone ima sicer zelo udobnih 59 točk prednosti pred moštvenim kolegom Andreasom Mikkelsenom.

Italijanski Čedad po ponudil odgovor na vprašanje, kdo bo letošnji slovenski prvak v gorsko-hitrostnih preizkušnjah. Vodilni Milan Bubnič (lancia delta HF integrale) ima namreč zgolj 5,5 točke naskoka pred prvim izzivalcem Petrom Marcem (mitsubishi lancer evo 9), oba bosta tokrat med udeleženci, podobno kot še devet drugih slovenskih voznikov.

Tenis

Azija je bila ta teden središče teniškega sveta. Medtem ko sta se ženska turnirja WTA v uzbekistanskem Taškentu in kitajskem Wuhanu končala že danes z zmagama Čehinj Kristyne Pliškove in Petre Kvitove, bosta jutri še finalna dvoboja moških turnirjev ATP v kitajskih Shenzhenu, v katerem se bosta pomerila Čeh Tomaš Berdych in Francoz Richard Gasquet, ter Chengduju, v katerem si bosta nasproti stala Španec Albert Ramos-Viñolas in Rus Karen Hačanov.

Golf

Na igrišču Hazeltine pri Minneapolisu se evropski in ameriški golfisti merijo med seboj na že 41. izvedbi tekmovanja za Ryderjev pokal. Naslov branijo udeleženci s stare celine, ki pa so po prvem dnevu zaostajali s 3:5. Turnir se bo zaključil v noči na ponedeljek po slovenskem času, jutri bo na sporedu dvanajst posamičnih dvobojev.

Padalstvo

Nedavno se je slovenska padalska reprezentanca s svetovnega prvenstva v skokih na cilj v Chicagu vrnila z ekipnim in posamičnim odličjem najžlahtnejšega leska, za katerega je poskrbel Uroš Ban, danes pa se končuje že naslednja preizkušnja svetovnega pokala, ki jo je ta teden gostil nemški Peiting.