Napoved športnih dogodkov: nedelja, 20. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v nedeljo, 20. aprila 2014.

Objavljeno
19. april 2014 17.07
LJUBLJANA 09.11. 2011 Slovenija Francija. ZZiga Pavlin ZZiga Pance in Robert Kristan. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Delo.si
Delo.si

Formula 1

Dirkači formule 1 so zbrani v Šanghaju, dirko za VN Kitajske bo s prvega štartnega mesta začel Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) pred Avstralcem Danielom Ricciardom (Red Bull). Začetek ob 9.00.

Hokej

Za rise se začenja zares. V Seulu so na SP skupine B na sporedu prve tekme, slovenska reprezentanca se bo ob. 9.00uvodoma pomerila z Japonsko. Tekma se začenja ob 9.00 po srednjeevropskem času. Še prej (5.30) bosta uvodni dvoboj prvenstva odigrali Ukrajina in Avstrija, sledil bo še dvoboj med Južbo Korejo in Madžarsko (12.30).

Tenis

Na sporedu je veliki finale mastersa v Monte Carlu. Za naslov se bosta pomerila Švicarha Stanislas Wawrinka in Roger Federer.

V polfinalu pokala federacij se v Brisbanu merijo igralke Avstralije in Nemčije, v Ostravi pa se bo razpletel boj med Češko in Italijo. Zaključil se bo tudi turnir WTA v Kuala Lumpurju.

Kolesarstvo

Serija enodnevnih klasik se je preselila na Nizozemsko, kjer se bodo kolesarji pomerili na dirki Amstel Gold (251,4 km).

Gimnastika

Na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Ljubljani so na sporedu še zadnji finalni nastopi, prav tako se bo zaključil mednarodni turnir MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki.

Motokros

Sevljevo gosti dirko SP v motokrosu, za VN Bolgarije.