Napoved športnih dogodkov: nedelja, 21. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za nedeljo, 21. decembra 2014.

Objavljeno
20. december 2014 18.52
Switzerland Ski Jumping World Cup
Delo.si
Delo.si

Nordijska kombinacija

Ramsau gosti še posamično tekmo za svetovni pokal, nastopila bosta dva slovenska nordijska kombinatorca Marjan Jelenko in Gašper Berlot (ob 11.45 skoki, ob 15.45 teki).

Smučarski skoki

Po uspehu Jerneja Damjana na prvi tekmi v Engelbergu, bodo imeli slovenski orli še eno priložnost za nov dober rezultat. Tekma na veliki skakalnici se bo začela ob 14.15.

Smučarski tek

V Davosu se bodo najboljši smučarski tekači pomerili v šprintu, ki je paradna disciplina Slovenk. Nastopile bodo Katja Višnar, Vesna Fabjan (obe se borita z boleznijo), Alenka Čebašek in Nika Razinger.

Biatlon

Za slovo od Pokljuke bodo biatlonci nastopili še na tekmah s skupinskim startom. Dekleta, pri katerih bo dober rezultat skušala doseči zlasti Teja Gregorin, bodo na 12,5 km štartala ob 11.30, moški z Jakovom Fakom na čelu pa ob 13.30.

Alpsko smučanje

Val d'Isere gosti še ženski superveleslalom za svetovni pokal, Tina Maze pa se bo po sedmem mestu v smuku skušala znova uvrstitvi na zmagovalni oder. Začetek ob 10.30.

Moška karavana se je preselila v Alta Badio, na progi Gran Risa je na sporedu slovita veleslalomska klasika, na kateri na nove točke upa zlasti Žan Kranjec (ob 9.30 in 12.30).

Rokomet

Zaključilo se bo evropsko prvenstvo za rokometašice, ki sta ga skupaj gostili Madžarska in Hrvaška. Ob 15.30 se bosta za bron pomerili Švedska in Črna gora, ob 18. uro bo na sporedu finale med Norveško in Španijo.

Še prej bodo v Budimpešti izvedli žreb dodatnih kvalifikacijskih tekem za žensko SP na Danskem 2015, v katerem bo svoje tekmice dobila tudi slovenska reprezentanca.