Napoved športnih dogodkov: nedelja, 23. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v nedeljo, 23. avgusta 2015.

 

Objavljeno
22. avgust 2015 18.22
AUTO-PRIX-BEL-F1-SPA
Delo.si
Delo.si

Nogomet

S 7. kolom se nadaljuje Prva liga Telekom Slovenije. Ob 17. uri bo Krka gostila Luko Koper, Gorica pa Krško. Tričetrt ure kasneje se bo v Stožicah začel še obračun med Olimpijo in Celjem.

V 3. kolu 2. SNL se bosta udarila Aluminij in Triglav.

Košarka

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo za zaključek pokala Adecco v Kopru pomerila še z Italijo (20.05). Zdovčevi izbranci imajo po dveh tekmah popoln izkupiček.

Atletika

Drugi dan svetovnega prvenstva v Pekingu bo prinesel pet končnih odločitev. Že ob 2.30 po slovenskem času se bo začela 20-kilometrska preizkušnja v hitri hoji za moške. Ob 12.30 sledi finale v metu kladiva, uro kasneje se bodo za kolajne borili najboljši atleti v metu krogle. Istočasno bodo na 800 metrov tekli sedmerobojci, medtem ko bo vrhunec prvenstva - tek na 100 metrov - na sporedu ob 15.15.

Jutri bosta nastopila naslednja dva slovenska predstavnika: ob 5.10 se začenja prvi krog teka na 400 metrov z Luko Janežičem, ob 6. uri se bo v predtekmovanju na 100 metrov preizkusila Maja Mihalinec.

Formula 1

Dirko za VN Belgije bo na dirkališču Spa-Francorcshamps z najboljšega štartnega položaja pričel vodilni v svetovnem prvenstvu in aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton, tik za njim pa se bo v dirko podal drugi član Mercedesa Nico Rosberg. Iz druge vrste bosta dirko začela Finec Valtteri Bottas z Williamsom in Mehičan Sergio Perez s Force Indio.

Tenis

V Cincinnatiju se končujeta turnirja serije WTA in ATP.

Reli

Dirka za svetovno prvenstvo v reliju poteka v nemškem Trierju.

Motokros

Motokrosiste čaka dirka za VN Lombardije v Mantovi.

Kolesarstvo

Z drugo etapo se na kolesarski dirki po Španiji začenja tudi boj za sekunde v skupni razvrstitvi. Na tradicionalni Vuelti pedala vrtita tudi dva slovenska kolesarja - Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Kajak/kanu

V Milanu poteka kajakaško svetovno prvenstvo na mirnih vodah.

Padalstvo

EP v padalstvu poteka v Mantovi.

Gorsko kolesarstvo

S finalno tekmo svetovnega pokala s v Val di Soleju končuje tudi sezona za kolesarje v olimpijskem krosu. Na sklepni tekmi bosta nastopili Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič.