Napoved športnih dogodkov: petek, 11. april

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za petek, 11. aprila 2014.

Objavljeno
10. april 2014 18.57
afp CYCLING-SUI-ROMANDIE
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Nyon bo točno opoldne gostil žreb polfinala in finala lige prvakov (Real Madrid, Chelsea, Atletico Madrid, Bayern) in evropske lige.

V uvodni tekmi 20. kola drugoligaškega tekmovanja pa bo ob 19. uri Šenčur gostil Kalcer Radomlje, drugouvrščeno zasedbo na razpredelnici.

Rokomet

Na jutrišnjem žrebu kvalifikacijskih skupin za moško evropsko prvenstvo leta 2016 na Poljskem, ki ga bo ob 11.30 gostila Varšava, bo v prvem bobnu tudi Slovenija.

V četrtem kolu domačega prvoligaškega tekmovanja se bosta v skupini od prvega do šestega mesta pomerila Trimo Trebnje in Ribnica Riko hiše (ob 20. uri), v skupini od sedmega do dvanajstega mesta pa Slovan in Krka (18.30) ter Jeruzalem Ormož in Sviš (19.30).

V ženski prvi ligi bo na sporedu le en dvoboj sedmega kola končnice: Fikon Koper bo ob 20.30 gostil Naklo Peko Tržič.

Kolesarstvo

Na kolesarski dirki po Baskiji, na kateri slovenske barve zastopajo Janez Brajkovič, Simon Špilak in Jan Polanc, bo jutri na sporedu peta, 160 kilometrov dolga etapa od Eibarja do Markine.

Tenis

Nadaljevali se bodo boji na moških turnirjih ATP v Houstonu in Casablanci ter ženskih turnirjih WTA v Bogoti (Tadeja Majerič se je poslovila že v ponedeljek) in Katovicah.

Reli

Sezona državnega prvenstva v reliju se bo s tradicionalnim Lavanttalom začela onkraj Karavank v Volšperku, jutri bodo na sporedu prve štiri hitrostne preizkušnje.

Plavanje

Na mednarodnem mitingu v Eindhovnu, ki poteka od danes do nedelje, bo tudi jutri nastopilo nekaj slovenskih adutov, med njimi Robert Žbogar, Tjaša Pintar, Tjaša Vozel in Špela Perše.

Golf

Na uvodnem letošnjem turnirju velikega četverice, mastersu v Augusti, bodo gledalci pogrešali Tigerja Woodsa.

Strelstvo

Na prvi letošnji postaji svetovnega pokala s puško šibrenico v ameriškem Tucsonu bodo med nastopajočimi tudi trije slovenski strelci v trapu: Boštjan Maček, Ivo Kompan in Matija Mlinarič.