Napoved športnih dogodkov: petek, 13. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 13. junija 2014.

Objavljeno
12. junij 2014 19.51
SOCCER-WORLD/
Delo.si
Delo.si

SP v nogometu

Po današnji uvodni pokušini, dvoboju gostiteljev Brazilcev in Hrvatov, bo letošnji mundial v vsej razsežnosti zaživel jutri, ko bodo na sporedu tri preizkušnje. Glavna med njimi bo repriza finala s prejšnjega svetovnega prvenstva v Južni Afriki med Nizozemsko in zmagovalko Španijo (ob 21. uri, skupina B). Že pred tem se bosta v obračunu skupine A udarila Mehika in Kamerun (ob 18. uri), ob polnoči pa si bosta v skupini B nasproti stala še Čile in Avstralija.

Kajakaštvo

Ta konec tedna bodo imeli kajakaši kar dvojni spored: Tacen bo gostil preizkušnjo za svetovni pokal slalomistov, jutri bodo na sporedu kvalifikacije, v Valtelini pa poteka svetovno prvenstvo v spustu, na katerem se je slovenska odprava že okitila s prvim odličjem.

Kolesarstvo

Po današnjem lepem uspehu, etapni zmagi Simona Špilaka, bodo jutri kolesarji na Kriteriju Dauphine prevozili šesto etapo na 179 kilometrov dolgi progi od Grenobla do Poisyja.

Tenis

Tik pred tretjim turnirjem za veliki slam v Wimbledonu London in Halle gostita teniška turnirja ATP, Birmingham pa WTA. Na challengerju v Uzbekistanu pa še naprej uspešno nastopa Blaž Kavčič.

Ritmična gimnastika

Jutri se bo v Bakuju začelo 30. evropsko prvenstvo, na katerem Slovenija ne bo imela predstavnic v članski konkurenci, pač pa zgolj v mladinski. Že ob 9.30 se bodo mladinke pomerile v kvalifikacijah in ekipni preizkušnji, po slovesnem odprtju (17) pa bo na spredu še mnogoboj (skupinske sestave) za članice.

Košarka

V finalu lige NBA se bosta ob 3. uri zjutraj na že četrti tekmi pomerila branilec prestižne lovorike Miami in San Antonio, ki vodi z 2:1 v zmagah.

Sabljanje

Medtem ko je slovenska odprava že končala nastope, se evropsko prvenstvo v Strasbourgu nadaljuje še do sobote.