Napoved športnih dogodkov: petek, 26. februar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 26. februarja 2016.

Delo.si
čet, 25.02.2016, 21:00

Nogomet

Na izrednem kongresu Svetovne nogometne zveze (FIFA) v Zürichu bodo potekale volitve za novega predsednika, kandidati so generalni sekretar Uefe Gianni Infantino, predsednik azijske zveze Salman Bin Ibrahim Al Khalifa, jordanski princ Ali, Francoz Jerome Champagne in Južnoafričan Tokyo Sexwale.

Košarka

Košarkarji Tajfuna bodo v 25. kolu lige ABA gostovali v Skopju (20).

V evroligi bodo izpeljali tekmi osmega kola v drugem delu, para sta: Crvena zvezda - Anadolu Efes (20) in Barcelona - Olympiakos (20.45).

Alpsko smučanje

Hinterstoder bo gostil moško veleslalomsko tekmo za svetovni pokal. Tekmovalci se bodo na prvo progo podali ob 9.30, na drugo pa ob 12.30.

Nordijska kombinacija

Kombinatorci bodo v Val di Fiemmeju tekmovali na ekipni preizkušnji svetovnega pokala. Skakalni del se bo začel ob 15. uri, tekaški ob 17. uri.

Rokomet

V državnem prvenstvu za moške bo potekala tekma 19. kola med Ribnico in Koprom (18.30), v državnem prvenstvu za ženske pa tekma 15. kola med Ljubljano in Brežicami (18.50).

Tenis

Najboljši tenisači in tenisače na svetu v teh dneh tekmujejo na petih večjih turnirjih, prizorišča so Acapulco (ATP, WTA), Sao Paulo (ATP), Dubaj (ATP) in Doha (WTA).

Strelstvo

V Györu poteka evropsko prvenstvo z zračnim orožjem, petkov spored prinašal ženski finale z zračno pištolo (18.30) in moški finale z zračno pištolo (19.45).

Odbojka

Odbojkarice Nove KBM Branika bodo v devetem kolu interlige gostovale pri ekipi Linamar Bekescsabai (18), v državnem prvenstvu pa bo na sporedu tekma tretjega kola zelene skupine med Formisom in Zgornjo Gorenjsko (19.30).

Jadranje

San Isidro gosti svetovno prvenstvo razreda 470, Gran Canaria pa svetovno prvenstvo razredov laser in laser radial.

Prijavi sovražni govor