Napoved športnih dogodkov: petek, 5. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za petek, 5. avgusta.

Objavljeno
04. avgust 2016 18.19
OLY-2016-RIO-PREPARATIONS

OLIMPIJSKE IGRE - RIO DE JANIERO 2016

Čeprav so se tekmovanja z uvodnimi koli nogometnega turnirja in kvalifikacijami lokostrelstva že začela, bodo 31. poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru, prve v Južni Ameriki uradno odprli s slovesnostjo na štadionu Maracana. Štiriurna predstava v ritmih sambe se bo bo začela ob 20. uri po lokalnem času (v soboto ob 1. uri zjutraj po slovenskem). Vrhunec otvoritve bo mimohod narodov, na katerem bo slovensko zastavo nosil Vasilij Žbogar, in prižig olimpijskega ognja, za kar naj bi poskrbel legendarni Pele.

V noči na petek bodo sicer svojo zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom olimpijskega turnirja odigrali slovenski rokometaši. Ob 00.30 se bo začela tekma z Dansko.

***

 

Nogomet

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu bodo (ob 12. uri) izžrebali pare, ki se bodo pomerili v odločilnem 4. kolu kvalifikacij za ligo prvakov in evropsko ligo.

Košarka

Na parket bo po dolgem času stopila tudi slovenska košarkarska reprezentanca. Slovenija bo s prvim zvzednikom Goranom Dragićem na čelu začel priprave na kvalifikacije za EP, v Celju se bo v okviru pokala Adecco (ob 20. uri) pomerila s Portugalsko.

Rokomet - Rio de Janeiro: prijateljska tekma, moški
00.30 Slovenija - Danska