Napoved športnih dogodkov: petek, 9. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v petek, 9. septembra 2016.

Objavljeno
08. september 2016 21.27
CORRECTION-CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA
Nogomet 

Po reprezentančnem premoru se na domače zelenice vrača 1. SNL. V prvi tekmi 8. kola se bosta pomerila Domžale in Aluminij (20.15).

Tenis

Na OP ZDA v New Yorku bodo na sporedu vsi polfinalni dvoboji: v prvem moškem polfinalu se bo Srb Novak Đoković pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom, v drugem pa Švicar Stan Wawrinka in Japonec Kei Nišikori. Pri dekletih se bosta že v noči na petek udarile Američanka Serena Williams in Čehinja Katarina Pliškova ter Nemka Angelique Kerber in Danka Caroline Wozniacki.

Atletika

Bruselj gosti zadnji miting diamantne lige, na katerem bosta nastopili tudi dve slovenski atletini: Tina Šutej v skoku s palico in Martina Ratej v metu kopja.

Kolesarstvo

Na sporedu je tudi bržkone ključna, 19. etapa na dirki Po Španiji. Chris Froome ima v 37 km dolgem kronometru (Xabia - Calp) najbrž zadnjo priložnost, da ulovi vodilnega Naira Quintano, ki ima na vrhu skupne razvrstitve tri minute in 37 sekund prednosti.

Kajak/kanu

Tacen gosti zadnjo tekmo za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, spored se začenja s kvalifikacijami ob 9. uri.

Šah

Šahovska olimpijada v Bakuju se nadaljuje s sedmim krogom.

Gorsko kolesarstvo

Val di Sole gosti svetovno prvenstvo v spustu in štirikrosu.

Paraolimpijske igre v Riu de Janeiru 2016

Drugi tekmovalni dan na sporedu ni slovenskih nastopov. V soboto jih bodo nadaljevali plavalec Darko Đurić na 50 m delfin (S4) ter vsi strelci Franc Pinter z zračno puško leže (R3), Damijan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek in Veselka Pevec pa z zračno puško stoje (R4).