Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 15. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za ponedeljek, 15. junija 2015.

Objavljeno
14. junij 2015 17.23
gimnastika
Delo.si
Delo.si

Evropske igre

Jutri bo v Bakuju tretji tekmovalni dan krstne izvedbe evropskih iger. Za slovensko odpravo bo to številčno najmanj zastopan dan, saj bosta v ognju zgolj kajakašica Špela Ponomarenko Janić na 200-metrski razdalji in telovadka Saša Golob v kvalifikacijah parterja.

Kolesarstvo

Potem ko se je kriterij Dauphine danes končal, se je dobro začela že nova odmevna preizkušnja - po Švici. Udeleženci, med njimi tudi močna slovenska peterka (Simon Špilak, Borut Božič, Grega Bole, Matej Mohorič, Luka Pibernik), bodo jutri pod streho spravili tretjo etapo na 174,5 kilometra dolgi progi od Brunnena do Olivoneja.

Košarka

Madžarska in Romunija gostita evropsko prvenstvo za ženske, kajpak brez slovenske udeležbe. Jutrišnji pari so - skupina A: Francija - Črna gora (17), Češka - Romunija (19.30); skupina B: Belorusija - Grčija (17), Turčija - Italija (19.30); skupina C: Hrvaška - Velika Britanija (16.30), Srbija - Rusija (19); skupina D: Španija - Švedska (16.30), Slovaška - Madžarska (19). Naslov branijo Španke.

Že ob 2. uri zjutraj pa se bosta Golden State in Cleveland pomerila na peti tekmi velikega finala lige NBA. Moštvi igrata na štiri zmage, trenutno je izid poravnan na 2:2.

Nogomet
Na prvenstvu Južne Amerike se bo jutri z dvobojem Ekvadorja in Bolivije (ob 23. uri) začelo drugo kolo. Po prvem ima v skupini A poln izkupiček edinole gostitelj Čile, ki se bo s povabljenko Mehiko pomeril v torek zjutraj.

Jutri se bo na ženskem svetovnem prvenstvu v Kanadi končal prvi del v skupini A. V tretjem kolu se bo vodilna Nemčija pomerila s Tajsko, Norveška pa s Slonokoščeno obalo, ki doslej še ni vknjižila niti točke. Oba dvoboja bosta ob 22. uri.

Tenis

Medtem ko se bodo moški prihodnji teden potili na turnirjih ATP v Londonu in Halleju, ženske pa na turnirju WTA v Birminghamu, bosta najboljša slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Blaž Rola nastopala na challengerjih v Popradu in Ilkleyju.