Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 23. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v ponedeljek, 23. junija 2014.

Objavljeno
23. junij 2014 00.04
SOCCER-WORLD/M18-CMR-CRO
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Jutri se na svetovnem prvenstvu v Braziliji začenja zadnje kolo skupinskega dela, kar pomeni, da bosta obe tekmi iz iste predtekmovalne skupine na sporedu istočasno. V skupini B, v kateri je že vse odločeno, se bosta ob 18. uri med seboj pomerili reprezentanci, ki bosta napredovali v izločilne boje (torej Nizozemska in Čile), ter ekipi, ki bosta pospravili kovčke in odšli domov (padla branilka naslova Španija in Avstralija). Bolj zanimivo bo v skupini A (ob 22. uri), v kateri se bo Kamerun, ki se edini ne poteguje več za preboj v osmino finala, pomeril z gostiteljico Brazilijo, dvoboj Hrvaške in Mehike pa bo dal še drugega potnika iz te skupine. Trenutno imajo Mehičani v žepu točko več.

Počasi pa se že prebuja tudi nova klubska sezona. Tako bodo jutri v Nyonu izžrebali pare prvega in drugega kola kvalifikacij za ligo prvakov (ob 12. uri) in evropsko ligo (uro pozneje).

Tenis

Wimbledon bo gostil tretji turnir za veliki slam v sezoni, tudi s tremi slovenskimi loparji v glavnem žrebu. Blaž Rola se bo sprva pomeril z 80. igralcem sveta, Špancem Pablom Andujarjem, v primeru uspeha pa ga v drugem kolu bržkone čaka branilec lovorike Andy Murray. Aljaž Bedene bo prekrižal lopar z 20. nosilcem, Južnoafričanom Kevinom Andersenom, medtem ko Polono Hercog čaka 96. igralka lestvice WTA, Argentinka Paula Ormaechea.

Jadranje

V Nemčiji pa še naprej poteka največja jadralna regata na svetu, tradicionalni vsakoletni Kielski teden v olimpijskih razredih.