Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 27. julij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za ponedeljek, 27. julija 2015.

Objavljeno
26. julij 2015 22.10
Strelstvo Debevec
Delo.si
Delo.si

Plavanje

Na svetovnem prvenstvu v Kazanu bodo »slovenske« discipline prišle na vrsto v drugi polovici tekmovanja, jutri pa bodo gledalci lahko spremljali štiri finalne odločitve: v moškem daljinskem plavanju na 10 kilometrov (ob 11. uri), v moških skokih v vodo z metrske deske (14), v ekipnem sinhronem plavanju (ob 16.30) in v sinhronih ženskih skokih v vodo z desetmetrske deske (18.30).

Strelstvo

Na evropskem prvenstvu v streljanju z orožjem velikega in malega kalibra ter s puško šibrenico bodo jutri na vojaškem strelišču v Apačah na vrsti kvalifikacije v ženski neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov, v katerih bo slovenske barve branila Renata Oražem. Finale bo ob 13.45. Obenem bodo v tej disciplini pri moških v eliminacijah nastopili Rajmond Debevec, Robert Markoja in Damjan Kandare.

Nogomet

V zlatem pokalu, nogometnem prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov, bo jutri ob 1.30 na vrsti še zadnje dejanje: finalni obračun med favorizirano Mehiko, ki lovi že jubilejno deseto lovoriko, in Jamajko, za katero je to sploh prvi finale v zgodovini tega tekmovanja.

Lokostrelstvo

Glavno slovensko orožje v slovenski odpravi na svetovnem prvenstvu v Københavnu, 22-letna Vikrčanka Toja Černe, srebrna junakinja nedavne univerzijade v Južni Koreji, bo šla jutri ob 16.30 v kvalifikacije sestavljenega loka, še pred tem čakajo kvalifikacijski boji še tekmovalce v ukrivljenem loku (ob 9. uri).

Tenis

V prihajajočem tednu bo slovenske barve na teniškem turnirju ATP v Gstaadu zastopal Blaž Kavčič. Fantje se bodo merili še na turnirjuh v Hamburgu in Atlanti, dekleta pa v Bakuju in Florianapolisu.

Olimpizem

Številčna, kar 24-članska slovenska odprava se te dni preizkuša na poletni specialni olimpijadi v Los Angelesu in skuša še oplemenititi izjemno dosedanjo bero odličij s tega tekmovanja, medtem ko Tbilisi gosti olimpijski festival evropske mladine.