Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 28. marec

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v ponedeljek, 28. marca 2016.

Objavljeno
27. marec 2016 18.56
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Po zmagi nad Makedonijo čaka slovensko nogometno reprezentanco jutri ob 20.45 v Belfastu še drugi prijateljski obračun v tem mesecu, nasproti bo stala Severna Irska, s katero so se naši fantje doslej pomerili že štirikrat in izlekli po eno zmago in remi ter dva poraza. Drugi jutrišnji prijateljski dvoboji: Andora - Moldavija (17), Liechtenstein - Ferski otoki (19), Ukrajina - Wales (20).

Slovensko reprezentanco do 21 let pa jutri ob 18. uri na koprski Bonifiki čaka dvoboj sedmega kola kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem s sosedo na lestvici Irsko, ki ima na četrtem mestu tri točke manj od naših fantov, ki lovijo peto zmago.

Hokej na ledu

Ni veliko manjkalo, pa gledalci v finalu hokejskega državnega prvenstva ne bi videli večnega gorenjsko-ljubljanskega derbija, saj so branilci naslova, igralci SIJ Acronija Jesenic, v polfinalu poplesavali po robu proti Celjanom. Jutri bo že ob 17.30 v Tivoliju prva finalna tekma, tri četrt ure pozneje pa se bosta v malem finalu prvič udarila ECE Celje in Playboy Slavija.

Motokros

Sezona motokrosističnega svetovnega prvenstva v razredu MXGP, ki jo je lanski prvak v kategoriji MX2 Tim Gajser odprl z zmago, se bo jutri nadaljevala z veliko nagrado Evrope v Valkenswaardu. Tekmovalci se bodo na prvo progo podali ob 14.15, na drugo pa tri ure pozneje.

Jadranje

Palma de Mallorca bo od jutri naprej gostila 47. izvedbo tradicionalnega jadralskega pokala princese Sofije, ki bo še zadnja priložnost za osvojitev olimpijske vozovnice za Rio. Nastopila bo tudi slovenska šesterica: Vasilij Žbogar, Tina Mrak in Veronika Macarol, Žan Luka Zelko ter Kim in Nik Pletikos.

Tenis

Miami te dni gosti močan masters ATP in teniški turnir WTA, na katerem pa je slovensko zastopstvo že pospravilo kovčke, ravno tako kot danes denimo Španec Rafael Nadal, ki je predčasno kapituliral zavoljo izgorelosti in vrtoglavice, ter Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, ki si je poškodoval desno zapestje.