Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 5. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za ponedeljek, 5. januarja 2015.

Objavljeno
04. januar 2015 15.11
Germany Ski Jumping Four Hills
Delo.si
Delo.si

Smučarski skoki

Pred skakalci je le še zadnje dejanje novoletne turneje, četrta preizkušnja v Bischofshofnu. Jutri ob 16.30 bodo na sporedu kvalifikacije, med Slovenci pa si bo predvsem Peter Prevc skušal zagotoviti kar najbolj udobno izhodišče za naskok na najvišja mesta v skupni razvrstitvi.

Avtomotošport

Po današnjem uvodu v 36. izvedbo slovitega vztrajnostnega relija Dakar se bodo udeleženci, med njimi tudi slovenski motorist in župan občine Log-Dragomer Miran Stanovnik, jutri spopadli z drugo etapo med Villa Carlos Pazom in San Juanom.

Tenis

Decembrskega odmora je konec, sezona teniških turnirjev se začenja. Dekleta in fantje bodo v prihodnjih dneh družno nastopali v Brisbanu, turnirja ATP bosta še v Chennaiju (Aljaž Bedene) in Dohi (Blaž Kavčič), WTA pa v Aucklandu in Shenzenu (Polona Hercog). V Avstraliji pa se bo nadaljeval tudi Hopmanov pokal.

Nogomet

V edinem jutrišnjem dvoboju »serie A« (ob 20.45) se bosta v derbiju zasedb, ki imata v žepu enako število točk (po 27), pomerila Lazio in Sampdoria. V 17. kolu španskega prvoligaškega tekmovanja se bosta z dna prvenstvene lestvice skušala odlepiti soseda Cordoba in Granada (ob 20.45). V angleškem pokalu FA se bosta v dvoboju prvoligašev pomerila Burnley in Tottenham (ob 20.45), medtem ko bo Liverpool gostoval pri četrtoligašu Wimbledonu (20.55). V francoskem pokalu pa favorizirano moštvo PSG čaka gostovanje pri Montpellieru (20.45).

Na sporedu bosta tudi dve prijateljski reprezentančni tekmi. Točno opoldne se bosta udarila Katar in Indonezija, ob 18. uri pa še Kitajska in Oman.

Košarka

Ponoči, ob 2. uri, čaka Sonca iz Phoenixa domač obračun v ligi NBA s Torontom, četrtim najuspešnejšim moštvom dosedanjega dela sezone. Zanimivo bo videti, ali bo trener Jeff Hornacek še drugič zapovrstjo poleg Gorana Dragića priložnost namenil tudi njegovemu mlajšemu bratu Zoranu.

V zadnjem obračunu 16. kola regionalne lige ABA pa si bosta ob 20.30 nasproti stala Cibona, ki lovi deveto zmago v sezoni, in Mega Leks, ki ima doslej v žepu en uspeh manj.