Napoved športnih dogodkov: sobota, 17. oktober

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sobota, 17. oktobra 2015.

Objavljeno
16. oktober 2015 17.21
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V času, ko v Bernu poteka zasedanje reformnega odbora FIFA, bodo slovenski prvoligaši po reprezentančnem premoru znova aktivni. Celjani ob 17.45 gostijo državne prvake iz Maribora, Krško ob 20. uri na svojem štadionu pričakuje velenjski Rudar, Domžalčani se bodo istočasno udarili s Krko.

V 2. SNL so prav tako na sporedu tri srečanja, vsa s pričetkom ob 15. uri: TKK Tolmin gosti ptujsko Dravo, Zarica Kranj Kalcer iz Radomelj, Farmtech Veržej pa Šenčur.

Tenis

V Šanghaju poteka moški masters ATP, kjer so polfinalna mesta zasedli Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray in Jo-Wilfried Tsonga.

Turnirji serije WTA potekajo v Hongkongu, Linzu in Tianjinu.

Boks

V Dohi poteka svetovno prvenstvo v amaterskem boksu.

Jadranje

Jadralsko svetovno prvenstvo v razredu 470, kjer nastopata tudi Tina Mrak in Veronika Macarol, se v izraelski Haifi počasi bliža koncu.

Namizni tenis

Tekma svetovnega pokala v namiznem tenisu poteka v Halmstadu.

Rokomet

V 7. kolu 1. NLB Leasing lige bo jutri na sporedu šest obračunov. Najprej se bosta ob 17.30 v Novem mestu udarila Krka in Koper 2013, ob 19. uri sledijo tekme med Jeruzalemom iz Ormoža in Urbanscape Loko, Ribnico in Slovanom, Gorenjem in trebanjskim Trimom ter Dobovo in Branikom iz Maribora. Pol ure kasneje v Sevnici gostuje še Slovenj Gradec 2011.

Aktivna so tudi dekleta, ki jih čaka 4. kolo 1. A SRL za ženske. Pari so naslednji: Krim Mercator - Jadran Bluemarine, Krka - Zagorje (obe ob 18. uri), Celje Celjske mesnine - Branik (19) in Ž.U.R.D. Koper - Velenje (20).

Košarka

Novomeška Krka bo v 6. kolu lige ABA ob 17 uri gostila Metalac. Začenja se tudi liga Telemach z naslednjimi tekmami: Grosuplje - Domžale (17.30), Maribor - Odeja (18) in Athlete Celje - Triglav (19).

Odbojka

Slovensko reprezentanco na EP v Sofiji čaka zgodovinski polfinale z Italijani. V senci reprezentančega spektakla pa bodo v 3. kolu 1. DOL za moške potekale štiri tekme: Salonit - Calcit Volleyball, National Žirovnica - Fužinar Metal, Panvita Pomgrad - Maribor (vse ob 19. uri), Astec Triglav - Krka (19.30).

V 1. DOL za ženske se bodo v 2. kolu srečale naslednje ekipe: GEN-I Volley - Zgornja Gorenjska (16), Nova KBM Branik - Formis, Luka Koper - Calcit Ljubljana (obe 18), Braslovče - Kema Puconci (19), Aliansa - Vital (19.30).

Ragbi

Svetovno prvenstvo v ragbiju se pregiba v sklepno fazo. Jutri sta na sporedu četrtfinalna obračuna med Južno Afriko in Walesom ter Novo Zelandijo in Francijo.

Hokej

V 7. kolu lige INL Playboy Slavija gosti Kitzbühel, Sij Acroni Jesenice pa ECE Celje. Triglav se bo v 4. kolu DP udaril z Mariborom.

Reli

V Idriji poteka dirka za državno prvenstvo.

Športno plezanje

Wuijang gosti svetovni pokal v težavnosti, ob 3.40 po našem času se začenjajo kvalifikacije.