Napoved športnih dogodkov: sobota, 2. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za soboto, 2. maja 2015.

Objavljeno
01. maj 2015 18.17
sipic/anze kopitar
Delo.si
Delo.si

Hokej na ledu

Dolgo pričakovani nastop slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu skupine A na Češkem je pred vrati, izbranci selektorja Matjaža Kopitarja, opogumljeni z odličnim nastopom na lanskem olimpijskem turnirju v Sočiju, se bodo ob 16.15 udarili z Belorusi.

Preostali pari - skupina A: Švica - Avstrija (12.15), Francija - Nemčija (16.15), Latvija - Češka (20.15); skupina B: Slovaška - Danska (12.15) in Norveška - ZDA (20.15).

Hokejisti Washingtona pa bi lahko z jutrišnjo zmago na gostovanju pri NY Rangers (ob 18.30) prehodili že pol poti do konferenčnega finala v ligi NHL. Montreal in Tampa Bay (ob 1. uri) ter Chicago in Minnesota (ob 3.30) bodo palice prekrižali šele prvič v drugem krogu izločilnih bojev.

Nogomet

Mariborski nogometaši bodo gladko zmago v večnem derbiju z Ljubljančani skušali potrditi v jutrišnjem dvoboju 31. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja, ko bodo ob 17. uri gostovali pri Gorici. Drugi pari: Olimpija - Kalcer Radomlje (16), Celje - Luka Koper (18), Zavrč - Krka (20), Domžale - Rudar (20.05).

Košarka

Jutri bo morda znan predzadnji udeleženec konferenečnega polfinala lige NBA. Košarkarji Atlante namreč potrebujejo zmago na gostovanju pri Mrežicah iz Brooklyna (ob 2. uri), v nasprotnem primeru bo izid izenačen na 3:3.

Namizni tenis

Slovenska odprava je na svetovnem prvenstvu v kitajskem Suzhouju že v začetku tedna končala svoje nastope, tekmovanje pa se je nagnilo v sklepno fazo. Jutri bodo na sporedu polfinalni boji med moškimi in ženskimi dvojicami (ob 4. oziroma 6. uri), četrtfinale moških posamično (ob 8. uri), komplet odličij pa bodo razdelili popoldne po ženskem finalu, ki se začne ob 14. uri. Jasno je že, da bodo vse tri kolajne pobrale kitajske igralke.

Kolesarstvo

Dirka po Romandiji, na kateri tretjo zaporedno lovoriko lovi Chris Froome, gre jutri ob 12.30 naprej s peto etapo na 166-kilometrski progi od Fribourga do Champex-Laca. Slovenske barve branita Simon Špilak (Katjuša) in Luka Mezgec (Giant-Alpecin).

Tenis

Moški turnirji ATP v Estorilu, Münchnu in Istanbulu, kjer je slovenske barve branil Blaž Kavčič, ter ženska v Marakešu in Pragi, kjer je nastopala tudi Polona Hercog, gredo proti koncu, ravno tako challenger v kitajskem An-Ningu, kjer Grega Žemlja še naprej ostaja v igri, prebil se je že do polfinala.

Ritmična gimnastika

Na evropskem prvenstvu v Minsku se za čim odmevnejše dosežke bori tudi slovenska trojica: Špela Kratochwill, Sara Kragulj in Aja Jerman Bukavec. Po sredinem in četrtkovem uradnem treningu so se tekmovanja začela danes, končala pa se bodo s finalnimi nastopi v nedeljo.

Kajakaštvo

Na šprinterskem evropskem prvenstvu na mirnih vodah v Račicah od danes do nedelje Slovenijo zastopajo štirje čolni: kajakašica Anja Osterman, kajakaš enosed Jošt Zakrajšek, dvosed Alan Apollonio in Simon Blaževič ter parakajakaš Dejan Fabčič. Jutri bo od 9.05 naprej na sporedu finale v ženskem K4 na 500-metrski razdalji ter moški finali K1, K2, C1 in C2 na 1000 metrih.

Atletika

Glavno mesto Bahamov Nassau bo jutri in v nedeljo gostilo drugo svetovno prvenstvo v štafetah. Lani so v petih disciplinah (4 x 100, 4 x 200, 4 x 400, 4 x 800 in 4 x 1500 metrov) zlata odličja osvojili tekačice in tekači iz treh držav: ZDA, Jamajke in Kenije.

Strelstvo

Na preizkušnji svetovnega pokala v trapu na Larnaki nastopa tudi slovenska reprezentanca v zasedbi Jasmina Maček, Boštjan Maček, Denis Vatovec, Matej Žniderčič in Tomaž Blazinšek. Jutri bo na sporedu ženski finale.