Napoved športnih dogodkov: sobota, 20. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za soboto, 20. decembra 2014.

Objavljeno
19. december 2014 16.06
SKI-WORLD-WOMEN
Delo.si
Delo.si

Biatlon

Po šprinterskem uvodu bodo gledalci jutri na Pokljuki videli dvojni zasledovalni program. Najprej bodo ob 11.15 na desetkilometrsko progo krenila dekleta, tudi olimpijska junakinja Teja Gregorin, nato pa ob 13.30 na 12,5 kilometra dolgo preizkušnjo še fantje na čelu z Jakovom Fakom.

Alpsko smučanje

Smučarke so se preselile v Val d'Isere, kjer jih jutri ob 10.30 čaka prva od dveh preizkušenj za svetovni pokal (v nedeljo še superveleslalom). Tina Maze je bila na današnjem treningu deseta s slabo sekundo zamude za najhitrejšo, Avstrijko Anno Fenninger.

Specialisti za hitre discipline pa se bodo po današnjem smuku jutri na Saslongu v Val Gardeni (ob 12.15) pomerili še v superveleslalomu. Slovenci upajo na konec črnega niza brez točk, ki so ga nadaljevali tudi danes.

Smučarski skoki

Na jutrišnjo prvo od dveh posamičnih preizkušenj svetovnega pokala v Engelbergu se je prebilo šest Slovencev, prekratek je bil edinole Anže Lanišek. Jernej Damjan je bil najuspešnejši med vsemi kvalifikanti, med vnaprej uvrščenimi na tekmo je Peter Prevc vpisal četrto daljavo. Začetek prve serije bo ob 14.15.

Smučarski tek

Tekaška karavana je še za teden dni podaljšala bivanje v Davosu, ki bo konec tedna gostil prestavljene preizkušnje iz La Clusaza. Jutri se bodo na 10-kilometrsko progo v prosti tehniki najprej pognala dekleta (ob 10.30), nato pa na 15-kilometrsko še moški (ob 12.45).

Deskanje na snegu

Potem ko so v Carezzi in Montafonu zadnje dni tri tekme spravili pod streho deskarji na snegu alpskega sloga, se bodo jutri v mestni preizkušnji svetovnega pokala v akrobatskih skokih v Istanbulu pomerili še deskarji prostega sloga. Štart tekme bo ob 18. uri.

Nordijska kombinacija

Avstrijski Ramsau bo jutri in v nedeljo prizorišče dveh tekem za svetovni pokal. Najprej čaka tekmovalce ekipna preizkušnja, ob 11.45 bo na sporedu tekaški, ob 15.30 pa še skakalni del.

Nogomet

Na klubskem svetovnem prvenstvu v Marakešu sta pred prireditelji le še zadnji dve tekmi. Jutri ob 17.30 se bosta v malem finalu pomerila Cruz Azul in Auckland City, tri ure pozneje pa v velikem še Real Madrid in »papeški« San Lorenzo.

Košarka

Vodilna slovenska kluba, Krka in Union Olimpija, se bosta jutri ob 19. uri v 13. kolu lige ABA v Novem mestu pomerila med seboj. Trenutno imajo Ljubljančani v žepu tri zmage več od tekmecev.

Še neporaženi Tajfun pa bo v 11. kolu lige Telemach ob 20.30 gostoval pri Grosbasketu. Drugi jutrišnji pari: Elektra - Šenčur GGD, Rogaška - Portorož, Helios Suns - Zlatorog (vse 19); 1. SKL za ženske, 10. kolo: Konjice - Athlete Celje (16.30), Grosbasket - Maribor (17.15), Domžale - Triglav (20.30).

Grizliji iz Memphisa z Benom Udrihom pa bodo skušali ob 2. uri zjutraj pred domačimi privrženci zmagovalni niz v ligi NBA, ki traja že šest tekem, še podaljšati v dvoboju z Biki iz Chicaga.

Rokomet

Derbi 15. kola prvoligaškega tekmovanja bo v Mariboru, kjer bo domači Branik ob 18. uri gostil zasedbo Gorenja. Drugi pari: Celje Pivovarna Laško - Slovan (17), Krka - Sviš, Jeruzalem Ormož - Slovenj Gradec 2011 (obe 18), Trimo Trebnje - Ribnica Riko (19), Sevnica - Urbanscape Loka (19.30); 1. SRL za ženske, 10. kolo: Piran - Ljubljana (18), Celje Celjske mesnine - Zelene doline Žalec (19), Mlinotest Ajdovščina - Krim Mercator (20).

Po današnjih polfinalih bo jutri na ženskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem prost dan, mali in veliki finale bosta na sporedu v nedeljo.

Odbojka

Derbi zadnjega kola prvega dela moškega odbojkarskega državnega prvenstva bo jutri ob 18. uri v Kamniku, kjer se bosta v ponovitvi pokalnega finala iz minule sezone udarila Calcit Volleyball in Salonit. Drugi pari: Astec Triglav - Šoštanj Topolšica (18), Panvita Pomgrad - Fužinar Metal (19), GO Volley - Lunos Maribor (19.30); ženske: GO Volley - Braslovče (17), Aliansa - Kostmann Sl. Gradec (17.30), Vital - Luka Koper (19), Kema Puconci - Formis (19.30).

Hokej na ledu

Slovenska hokejska reprezentanca se bo jutri še drugič zapored v prijateljskem dvoboju pomerila s Franciji, ki bo ob 20.30 gostiteljica v Angletu.

V 19. kolu lige INL pa bo edini slovenski dvoboj na Jesenicah, kjer bodo »železarji« ob 18. uri prekrižali palice s Triglavom. Preostala dvoboja: Bled - Kapfenberg (18.55), Playboy Slavija - Zell am See (19).

Po izjemnem večeru Anžeta Kopitarja v ligi NHL se bodo njegovi Kralji iz Los Angelesa jutri ob 22. uri za nove točke v Staples Centru udarili s Kojoti iz Arizone, od katerih so bili pred dvema tednoma na gostovanju prepričljivo boljši (4:0)

Vaterpolo

Vaterpolska sezona se je začela s slovenskim pokalom, jutri se bosta tako ob 18. uri v Kranju v finalu pomerila domači Triglav, ki je v polfinalu presenetljivo izločil branilca lovorike Branik, in Ljubljana, ki je bila boljša od Žusterne.

Namizni tenis

V Logatcu se bodo zbrali najboljši slovenski igralci in igralke na drugem odprtem turnirju za članice in člane (z začetkom ob 10. uri). Na prvem v začetku septembra na Ravnah sta se zmage veselila Darko Jorgič in Manca Fajmut.