Napoved športnih dogodkov: sobota, 21. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za soboto, 21. decembra 2013.

Objavljeno
20. december 2013 17.12
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Marakeš gosti finale klubskega svetovnega prvenstva. Za lovoriko se bosta pomerila evropski prvak Bayern in afriški prvak Raja Casablanca (20.30). Favorit je kajpak znan. Še prej se bo na sporedu tekma za 3. mesto (17.30): Guangzhou Evergrande - Atletico Mineira.

Smučarski tek

Asiago gosti tekme svetovnega pokala v smučarskem teku, na sporedu sta oba klasična šprinta (10.35).

Nordijska kombinacija

V Schonachu se merijo nordijski kombinatorci. Na sporedu je posamična preizkušnja na srednji skakalnici na teku na 10 km (9.45).

Smučarski skoki

Engelberg je naslednja postaja smučarskih skakalcev. Skozi kvalifikacije se je na posamično tekmo (13.45) uvrstilo šest Slovencev.

Dekleta se bodo na posamični tekmi na srednji skakalnici pomerila v Hinterzartnu (15.15).

Alpsko smučanje

Val d'Isere ta konec tedna na tekmah svetovnega pokala gosti dekleta. Na sporedu je smuk, na katerem bosta znova na visoko uvrstitev računali Tina Maze in Ilka Štuhec, presenetiti utegne tudi Američanka Lindsey Vonn (10.45).

Moški del karavane je zbran v Val Gardeni. Pred letom dni je do senzacionalnega 2. mesta uspel Rok Perko. Lahko Tržičan na današnjem smuku (12.15) ponovi neverjeten scenarij?

Smučarski kros

Innichen ta konec tedna gosti dve tekmi svetovnega pokala v smučarsko krosu. V sobotne izločilne boje (13.30) so se skozi kvalifikacije prebili vsi trije slovenski tekmovalci: Filip Flisar, Blaž ogorelc in Saša Farič.

Košarka

V 13. kolu lige ABA bodo košarkarji Krke gostovali pri ekipi Szolnoki Olaj (17.00).

Rokomet

V 18. kolu 1. NLB Leasing lige so na sporedu naslednji dvoboji: Istrabenz plini Izola - Gorenje Velenje, Krško - Slovan, Jeruzalem Ormož - Trimo Trebnje, Sviš Ivančna Gorica - Krka, Ribnica Riko hiše - Maribor Branik (vsi ob 19.00), Sevnica - Celje Pivovarna Laško (19.30).

Odbojka

V 12. kolu srednjeevropske lige bodo odbojkarji ACH Volleyja gostovali pri moštvu Gorter Kecskemet (17.00).