Napoved športnih dogodkov: sobota, 31. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v soboto, 31. maja 2014.

Objavljeno
31. maj 2014 01.26
košarka
Delo.si
Delo.si

Košarka

Jutri bo znan novi/stari državni prvak v košarki. V peti finalni tekmi se bosta namreč že ob 17.30 v Novem mestu pomerili branilka naslova Krka in njena dolgoletna glavna tekmica Union Olimpija.

Indiana je v petem dvoboju konferenčnega finala lige NBA resda znižala izid v zmagah na 2:3, a imajo branilci naslova iz Miamija še vedno korak prednosti pred jutrišnjim (2.30) šestim obračunom.

Hokej na ledu

Prvo zaključno žogico so zapravili, jutri (ob 3. uri zjutraj) bodo imeli hokejisti moštva Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem, ki v seriji s Chicagom vodijo s 3:2, drugo priložnost za preboj v finale lige NHL.

Rokomet

Köln gosti vrhunec sezone rokometne lige prvakov: zaključni turnir najboljše četverice. Jutri bosta na sporedu polfinalna obračuna, najprej se bosta že ob 15.15 pomerila Veszprem in Kiel, nato ob 18. uri še Barcelona in Flensburg.

Nogomet

Sobota bo v znamenju številnih prijateljskih tekem, med njimi bodo pripravljenost testirali tudi nekateri udeleženci letošnjega mundiala. Pari so: Urugvaj - Severna Irska (1.30), BiH - Slonokoščena obala, Čile - Egipt (obe 2.30), Finska - Estonija (13), Hrvaška - Mali, Norveška - Rusija (obe 16), Alžirija - Armenija (18), Latvija - Litva, Albanija - Romunija (obe 19), Portugalska - Grčija, Nizozemska - Gana (obe 20.30), Italija - Irska (20.45), Mehika - Ekvador (21), Kolumbija - Senegal (23).

Odbojka

Po današnji zmagi nad Španijo bodo slovenske odbojkarice misijo branjenja drugega mesta in s tem lova za dodatnimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo prihodnje leto na drugem turnirju v Plznu nadaljevale z obračunom z vodilnimi gostiteljicami Čehinjami (ob 18. uri).

Vaterpolo

V jutrišnjem finalu lige prvakov (ob 20. uri) se bosta pomerila gostiteljica zaključnega turnirja Barceloneta, ki je v polfinalu z 10:8 odpravila Primorje, in Radnički, ki je bil z 9:4 boljši od Partizana. Mali finale bo ob 18.30.

Kolesarstvo

Jutri čaka kolesarje na slovitem Giru (tudi Slovence Jana Polanca, Luko Mezgeca in Boruta Božiča) še zadnja gorska etapa s peklenskim vzponom na Zoncolan, bržčas najzahtevnejšim na svetu.

Tenis

Na drugem letošnjem turnirju za veliki slam v Parizu favoriti, predvsem v ženski konkurenci, odpadajo kot hruške, slovenske barve pa brani le še Katarina Srebotnik v konkurenci dvojic.

Kajakaštvo

Na evropskem prvenstvu v slalomu na Dunaju se je skozi kvalifikacije posrečilo prebiti kar devetim slovenskim čolnom (od dvanajstih), še največ pa je pokazal Anže Berčič.

Veslanje

Na evropskem prvenstvu v Beogradu sta se v polfinale uvrstila lahki skifist Rajko Hrvat in dvojec brez krmarja v postavi Aleš in Janez Zupan.

Športna gimnastika

Finalni boji na tekmi svetovnega pokala v Anadii čakajo jutri štiri slovenske telovadce: Roka Klavoro (parter), Saša Bertonclja (konj z ročaji), Tejo Belak in Tjašo Kysselef (obe preskok).

Spidvej

Serijski državni prvak Matej Žagar bo po krstni zmagi med svetovno elito v Tampereju med favoriti tudi jutri (ob 19. uri) na četrti preizkušnji svetovnega prvenstva v Pragi.

Reli

Na reliju po Sardiniji, šesti letošnji dirki v koledarju svetovnega prvenstva, so doslej zmagali že trije še aktivni dirkači: Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala in Mikko Hirvonen.

Atletika

Celje bo od 10. ure naprej gostilo državno prvenstvo v mnogobojih, v Eugenu pa se bo nadaljevala serija mitingov diamantne lige.

Športno plezanje

Balvanska svetovna elita je te dni zbrana v Torontu, kjer jo jutri čakajo kvalifikacije. Najprej bodo šli v steno moški (ob 20. uri po slovenskem času), dve uri pozneje pa še dekleta.