Napoved športnih dogodkov: sobota, 31. oktober

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v soboto, 31. oktobra 2015.

Objavljeno
30. oktober 2015 19.55
RUGBYU-WC-2015-NZL-AUS-SIO-FILES
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Na sporedu bodo štirje od petih dvobojev 16. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja, vodilna Olimpija pa se bo skušala na gostovanju ob 15.30 Celju maščevati za pokalni poraz. Drugi pari: Domžale - Zavrč (15.30), Maribor - Rudar (17.45) in Luka Koper - Krka (20).

Košarka

V osmem kolu regionalne lige ABA bodo košarkarji Krke ob 19. uri pred domačimi privrženci proti MZT, ki je bil uspešen trikrat zapored, lovili četrto zmago v sezoni, Union Olimpija pa že dve uri prej na gostovanju pri Zadru peto.

Že ob polnoči se bodo skušali košarkarji Miamija z Goranom Dragićem na čelu na gostovanju v ligi NBA postaviti po robu finalistu minule sezone Clevelandu, medtem ko bosta New York Knicks s Sašo Vujačičem in Memphis z Benom Udrihom to noč počivala.

Formula 1

Ker je Mercedesov Britanec Lewis Hamilton že v Austinu ubranil naslov svetovnega prvaka, bodo preostale tri preizkušnje - tudi nedeljska šestnajsta letošnja za veliko nagrado Mehike - ponudile kanček manj razburljivosti. Jutri bodo v Mexico Cityju ob 20. uri na sporedu kvalifikacije.

Tenis

Na sklepnem turnirju sezone WTA v Singapurju bosta jutri na sporedu polfinalna dvoboja. Najprej se bo druga nosilka, Španka Garbiñe Muguruza, pomerila s petopostavljeno Poljakinjo Agnieszko Radwansko, nato pa si bosta nasproti stali še številki 3 in 4, Rusinja Marija Šarapova in Čehinja Petra Kvitova. Moški se merijo na turnirjih ATP v Baslu in Valencii.

Slovenska moška reprezentanca pa bo jutri v Kranju nadaljevala dvoboj Davisovega pokala za obstanek v prvi evro-afriški skupini proti Litvi. V obračunu dvojic bosta na eni strani mreže stala Blaž Kavčič in Grega Žemlja, na drugi pa Laurinas Grigelis in Lukas Mugevičius.

Športna gimnastika

Končuje se telovadno svetovno prvenstvo v Glasgowu, jutri bodo prireditelji - od 13.50 dalje - podelili pet kompletov odličij: med moškimi na parterju, konju z ročaji in krogih, pri dekletih pa na preskoku in dvovišinski bradlji.

Rokomet

Slovenski prvoligaši bodo odigrali deveto kolo, v derbiju ob 18. uri pa Maribor Branik, ki nikakor ne more ujeti forme iz minulih sezon, gosti še neporažene Celjane. Drugi pari so: Krka - Jeruzalem Ormož (18), Dobova - Trimo Trebnje, Istrabenz plini Izola - Slovenj Gradec 2011, Riko Ribnica - Urbanscape Loka, Gorenje - Koper 2013 (vse 19), Sevnica - Slovan (19.30).

Odbojka

Odbojkarji bodo odigrali šesto kolo prvoligaškega tekmovanja, še neporaženi državni prvak ACH Volley pa bo v generalki pred četrtkovim začetkom lige prvakov ob 19. uri v Tivoliju gostil kranjski Triglav. Drugi pari - moški: Fužinar Metal - Maribor (18), Calcit Volleyball - Panvita Pomgrad, Salonit - National Žirovnica (obe 19); ženske, 5. kolo: Zgornja Gorenjska - Calcit Ljubljana, Nova KBM Branik - GEN-I Volley (obe 18), Kema Puconci - Aliansa-Šempeter, Formis - Luka Koper, Vital - Brraslovče (vse 19).

Hokej na ledu

Slovenski klubi bodo jutri aktivni na dveh frontah. V regionalni ligi INL bosta oba naša predstavnika v desetem kolu gostovala - državni prvak SIJ Acroni Jesenice ob 19. uri pri KSV, Playboy Slavija pa pol ure pozneje pri moštvu Zell am See. V državnem prvenstvu pa se bo Triglav ob 17.30 na tujem ledu udaril z Mladostjo, k Mariboru v goste pa ob 19. uri prihaja Zagreb.

Po šestih zaporednih zmagah v ligi NHL bodo Kralji iz Los Angelesa, med njimi tudi slovenski as Anže Kopitar, še sedmo v nizu lovili ob 21. uri v domačem dvoboju z Nashvillom, ki z zmago več drži drugo mesto na razpredelnici zahodne konference.

Ragbi

Gledalcem na svetovnem prvenstvu v Londonu ostaja zgolj še oceanijski finalni posladek, jutri ob 17. uri si bosta namreč nasproti stali branilka naslova Nova Zelandija in njena soseda Avstralija, ki je bila na prvenstvu pred štirimi leti tretja, tudi za Francijo. Obe finalistki sta se doslej z lovoriko okitili po dvakrat.