Napoved športnih dogodkov: sobota, 9. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v soboto, 9. januarja 2016.

Objavljeno
08. januar 2016 22.40
SKI-JUMPING-WC-GER

Biatlon

V Ruhpoldingu je na sporedu še zasledovalna tekma za svetovni pokal, na katero pa se ni uvrstil nobeden od slovenskih tekmovalcev. V Nemčiji sicer manjkata Jakov Fak in Teja Gregorin. Ob 12.45 sicer na 12,5 km dolgo preizkušnjo odhajajo moški, ob 15.15 pa na 10 km še dekleta.

Alpsko smučanje

Moška karavana svetovnega pokala se je ustavila v Adelbodnu na tekmah tehničnih disciplin. Tokrat bo v veleslalomu, ki se bo začel ob 10.30 in s finalom nadaljeval ob 13.30, prvič znotraj trideseterice nastopil Žan kranjec - 29.

Dekleta bodo v Zauchenseeju nastopila šprinterskem smuku z dvema deloma: ob 9.30 bodo šle na progo prvič, ob 11.30 pa drugič. Na štartu tudi Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Smučarski skoki

Po novoletni turneji s skakalci zbrani v Willingenu, Bo tam Peter Prevc lahko nadaljeval izjemno serijo? Če gre soditi po dobrih izidih iz kvalifikacij za nedeljsko tekmo, bo Slovenija na ekipni tekmi ena najbolj nevarnih (18.00). V nedeljo sledi še posamična preizkušnja.

Smučarski teki 

Na novoletni tekaški turneji sta v dolini Fiemme na sporedu tekmi s skupinskim štartom: ob 12.30 na 10 km za ženske in ob 14.30 na 15, km za moške.

Planica pa gosti še eno tekmo celinskega pokala.

Košarka

V 19. kolu lige ABA bo Krka gostovala pri moštvu Metalac (19.00).

Na sporedu so tudi tekme 10. kola lige Telemach: Elektra Šoštanj - Helios Suns, Hopsi Polzela - LTH Castings, Lastovka - Rogaška.

Tenis

Zaključujejo se turnirji v Brisbanu, Chennaiju, Shenzenu, Aucklandu, Hopmanov pokal v Perthu, v Sydneyju pa Polona Hercog že igra v kvalifikacijah. Toda teniški vrhunec konca tedna bo v Dohi, kjer se bosta za prvo lovoriko sezone v finalu pomerila prva nosilca in velika rivala: Srb Novak Đoković in Rafael Nadal.

Reli Dakar

Vzdržljivostna preizkušnja se nadaljuje s 7. etapo: Uyuni - Salta.

Rokomet

Slovenska reprezentanca se bo skušala v Kopru na pripravljalni tekmi oddolžiti Hrvaški za petkov poraz (16.15).

Rokometašice Krima Mercatorja pa se bodo pomerila na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalk, proti Craiovi (16.30).

Odbojka

V Kamniku se bosta na zaključnem turnirju slovenskega pokala za ženske v finalu pomerila branilec naslova Nova KBM Branik in največji tekmec Mariborčank, Calcit Ljubljana (18.00).

V polfinalu slovenskegav pokala za moške pa bo ob 15.00 obračun ACH Volley - Panvita Pomgrad, ob 20.30 pa Calcit Volleyball - Krka.