Napoved športnih dogodkov: sreda, 19. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 19. avgusta 2015.

Objavljeno
18. avgust 2015 21.41
ap/Austria Soccer Champions League
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Preostalih pet prvih dvobojev zadnjega kola kvalifikacij za nogometno ligo prvakov bo na sporedu jutri, od preživelih Slovencev pa bo v ognju le ta hip zelo vroči Robert Berić, ki bo ob 20.45 z dunajskim Rapidom gostil Šahtar. Istočasno bodo potekali še preostali štirje dvoboji: Basel - Maccabi Tel Aviv, Celtic - Malmö, Skenderbëu - Dinamo Zagreb in Valencia - Monaco.

Jutri se začenja tudi slovensko pokalno tekmovanje, aktivnih bo pet prvoligašev, vsi bodo gostovali: vodilna Gorica pri Muri, Olimpija pri Rogaški, Krka pri Fužinarju, Rudar pri Tehnotimu Pesnici, Zavrč pa pri Šampionu. Vsi obračuni bodo ob 16. uri, drugi pari so: Hotiza - Drava, Ivančna Gorica - Odranci, Brda - Zarica, TKK Tolmin - Ankaran, Ilirija Extra-Lux - Kalcer Radomlje, Izola - Farmtech Veržej in Stojnci - Triglav.

Tenis

Medtem ko sta na močnem teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju že izpadli Polona Hercog v kvalifikacijah med posameznicami in Andreja Klepač med dvojicami, slovenske barve zastopa le še Katarina Srebotnik v navezi s Francozinjo Caroline Garcia. Prav tako se je na moškem delu omenjenega turnirja že v kvalifikacijah poslovil tudi Blaž Rola. Finalist Portoroža Grega Žemlja pa te dni nadaljuje nastope na novem challengerju v italijanskem Cordenonsu.

Jadranje

Leto dni pred olimpijskimi igrami se na prizorišču v Riu de Janeiru merijo najboljši jadralci v olimpijskih razredih, med njimi tudi Vasilij Žbogar, ki se je danes v razredu finn prebil na skupno sedmo mesto, ter Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta v razredu 470 trinajsti.

Atletika

Svetovni atletski funkcionarji so te dni zbrani v Pekingu na jubilejnem petdesetem volilnem kongresu IAAF, ki bo ponudil tudi novega predsednika zveze. V evropskem dvoboju za vroči stolček sta nekdanja slovita športnika, Britanec Sebastian Coe in Ukrajinec Sergej Bubka.