Napoved športnih dogodkov: sreda, 2. december

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 2. decembra 2015.

Objavljeno
01. december 2015 19.29
rsi-Tiskovna konferenca biatlon
Delo.si
Delo.si

Biatlon

Potem ko so najboljši biatlonci novo sezono svetovnega pokala odprli minuli konec tedna v Östersundu z ekipnima preizkušnjama, bodo jutri ob 17.15 na švedskem prizorišču nadaljevali z moško individualno tekmo na 20-kilometrski razdalji, slovenske barve pa bodo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak in Miha Dovžan.

Plavanje

V izraelski Netanyi se jutri začenja evropsko prvenstvo v kratkih bazenih, na katerem slovensko plavanje vnovič stavi predvsem na Korošca Damirja Dugonjića. Jutri bo po predtekmovalnih nastopih na sporedu tudi že prvih šest finalnih odločitev, tekmovanje se bo končalo v nedeljo.

Košarka

Košarkarji Uniona Olimpije v jutrišnjem obračunu osmega kola evropskega pokala naskakujejo četrto zmago na gostovanju ob 19.30 pri zadnjuvrščeni zasedbi skupine A, Bonnu. Vendar pa popotnice nimajo lepe, saj so v prejšnjem medsebojnem dvoboju z Nemci v Stožicah pokleknili s 77:82.

Trije slovenski klubi pa se bodo merili v šestem kolu novopečenega pokala FIBA. Državni prvak Tajfun bo ob 17. uri gostil moštvo Bakken Bears Århus, ki je še edino neporaženo v skupini F. Tudi Zlatorog se bo predstavil doma, ob 19. uri bo prav tako pričakal vodilno in še neporaženo ekipo skupine D, Chalon. Krko pa ob 20. uri čaka gostovanje pri Leidnu, ki v skupini G še ni okusil slasti zmage.

Košarkarji Lastovke, ki so v prejšnjem kolu lige Telemach vpisali prvo zmago med elito (odpravili so Elektro), bodo skušali uspeh oplemenititi jutri, ko bodo v prvem dvoboju sedmega kola ob 19.30 gostili zasedbo Portoroža.

Nogomet

Potem ko se je v nedeljo razlika med vodilnima slovenskima prvoligašema stalila na šest točk, čakata oba jutri zahtevni gostovanji: Olimpijo pri Zavrču (obe 16. uri), Maribor pa pri Domžalah (ob 18. uri). Drugi jutrišnji pari 20. kola: Gorica - Rudar (13), Celje - Krka, Krško - Luka Koper (obe 16).

Rokomet

Državni prvak Celje Pivovarna Laško bo dvoboj 13. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja odigral predčasno, jutri bo namreč ob 18. uri gostil ekipo povratnika med elito Kopra 2013. Uro pozneje pa bo na sporedu tudi prestavljena tekma devetega kola med Istrabenz plini Izolo in Slovenj Gradcem 2011.

Odbojka

Državni podprvak Calcit Volleyball bo v jutrišnji prvi tekmi šestnajstine finala pokala challenge ob 20. uri v Kamniku gostil moštvo nizozemskega Dynama Apeldoorna, ki ima v svojih vrstah dva tuja sprejemalca, Kanadčana Justina Olmsteada in Avstralca Sama Boehma, in kar 212 cm visokega korektorja Michiela van Dorstna.

Hokej na ledu

Anžeta Kopitarja in njegove soigralce pri moštvu Los Angeles Kings jutri ob 4.30 čaka nov domač izziv v ligi NHL, v goste jim namreč prihaja Vancouver. Kralji lovijo petnajsto zmago v sezoni, v prvem medsebojnem dvoboju sredi oktobra pa so jih tekmeci ugnali s 3:0.

V dvoboju državnega prvenstva si bosta ob 18.45 nasproti stala domači Bled in Maribor. Gre za soseda na razpredelnici, Štajerci imajo trenutno dve točki zaloge.