Napoved športnih dogodkov: sreda, 2. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 2. septembra 2015.

Objavljeno
01. september 2015 23.21
Veslanje Bled
Delo.si
Delo.si

Tenis

New York gosti zadnjega v nizu štirih letošnjih turnirjev za veliki slam, odprto prvenstvo ZDA. Edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci Polona Hercog se bo skušala v drugem kolu postaviti po robu komaj 21-letni Kanadčanki Eugenie Bouchard, oktobra lani že peti igralki sveta.

Kolesarstvo

Včeraj se je slovita španska Vuelta nagnila v drugo polovico, danes so imeli udeleženci prost dan, jutri pa se dirka nadaljuje z dvanajsto etapo na 173 kilometrov dolgi progi med Escaldes-Engordanyjem in Lleido. Iz slovenske dvojice je ostal v igri zgolj Luka Mezgec (Giant-Alpecin), medtem ko je Matej Mohorič (Cannondale-Garmin) že odstopil v šesti etapi.

Veslanje

V prihodnjih dveh dneh čakata obe slovenski posadki na svetovnem prvenstvu na jezeru Aiguebelette četrtfinalna nastopa. Jutri - program se začenja ob 10. uri - gre najprej v ogenj lahki skifist Rajko Hrvat.

Gorsko kolesarstvo

Potem ko so danes na svetovnem prvenstvu v Vallnordu podelili prva kompleta odličij v krosu na izpadanje - zmage sta se veselila Švicarka Linda Indergand in Avstrijec Daniel Federspiel, čaka jutri gorske kolesarje od 11. ure naprej štafetna preizkušnja.

Nordijska kombinacija

Potem ko se je uvodna postaja poletne velike nagrade FIS v Oberwiesenthalu razpletla povsem po željah domačih navijačev s trojno zmago nemških nordijskih kombinatorcev, slovenska trojica Gašper Berlot, Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik pa ni požela pretiranega uspeha, se karavana jutri seli v avstrijski Tschagguns, ki bo gostil drugo posamično preizkušnjo sezone. Nastopila bosta Jelenko in Berlot.

Namizni tenis

V Welsu se bodo namiznoteniški igralci merili na turnirju svetovne serije za mednarodno prvenstvo Avstrije, slovenske barve pa bodo v kvalifikacijah zastopali Bojan Tokič, Jan Žibrat, Darko Jorgič in tom Šfiligoj med moškimi ter Manca Fajmut in Alex Galič pri dekletih.

Nogomet

V Bernu te dni zaseda reformna komisija Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Gre za prvi sestanek te povsem na novo ustanovljene komisije doslej.