Napoved športnih dogodkov: sreda, 26. november

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za sredo, 26. novembra 2014.

Objavljeno
25. november 2014 16.40
afp*OBLAK-ATLETICOMADRID
Delo.si
Delo.si

Nogomet

Na vrsti je še sredin komplet tekem 5. kola lige prvakov, ki bo postregel s kar nekaj razburljivimi tekmami. Že ob 18. uri se bosta Rusiji pomerila Zenit in Benfica, ob 20.45 pa nas čaka še sedem tekem. Najbolj zanimivo bo v Londonu, kjer gostuje letos ranjena Borussia iz Dortmunda, ki pa ji gre, za razliko od nemškega prvenstva, v ligi prvakov odlično. Roman Bezjak bo s svojim Ludogorcem gostil sloviti Liverpool, Jan Oblak pa bo upal na nastop proti Olympiacosu, na katerega ima sicer slabe spomine. Pari lige prvakov:

skupina A

Atletico Madrid - Olympiakos Pirej

Malmö - Juventus Torino

skupina B

Basel - Real Madrid

Ludogorec Razgrad - Liverpool

skupina C

Zenit St. Peterburg - Benfica Lizbona

Bayer Leverkusen - Monaco

skupina D

Arsenal - Borussia Dortmund

Anderlecht - Galatasaray Carigrad

Košarka

Košarkarji Uniona Olimpije se po odhodu Mirze Begića zaenkrat ne znajdejo najbolje. Ali bo na gostovanju pri ruskem Himkiju v sklopu 7. kola evropskega pokala kaj bolje, bomo videli od 17. ure dalje.

Odigrani bosta tudi tekmi v državnem prvenstvu v moški oziroma ženski konkurenci. V 8. kolu lige Telemach Šenčur Gorenjska gradbena družba gosti novomeško Krko (ob 20. uri), v 7. kolu 1. ženske SKL pa Konjice gostijo Domžale (17.45).

Rokomet

V 12. kolu 1. NLB Leasing lige bosta svoji tekmi odigrala oba vodilna kluba prvenstva. Celjani ob 18. uri gostijo Sevnico, Velenjčani pa uro kasneje Krško.

Odbojka

V 14. kolu odbojkarskega državnega prvenstva za moške so na sporedu štiri tekme. Lunos Maribor ob 18. uri gosti Salonit Anhovo, ob 19.30 nas čaka tekma Go Volley - Fužinar Metal, ob 20. uri pa bomo videli še dve tekmi: Panvita Pomgrad - Astec Triglav in Krka - Šoštanj Topoščica.