Napoved športnih dogodkov: sreda, 28. oktober

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 28. oktobra 2015.

Objavljeno
27. oktober 2015 19.49
Košarka
Delo.si
Delo.si

Košarka

Jutri bodo aktivni trije od petih slovenskih zastopnikov v evropskih pokalih. Tako bo Union Olimpija ob 20.30 v Stožicah gostila zasedbo Bonna, s katero ima po dveh dvobojih skupine A evropskega pokala enak izkupiček - po eno zmago in poraz.

Prvič bodo na parkete skočili tudi udeleženci novonastalega pokala FIBA. Oba slovenska kolektiva se bosta uvodoma predstavila domačim navijačem. Tako bo Krka ob 18.30 pričakala zasedbo Porta, medtem ko bo državni prvak Tajfun pol ure pozneje gostil Nymburk.

Drugo kolo lige Telemach pa bo jutri ob 19.30 v domžalski Hali komunalnega centra zaokrožil dvoboj moštev, ki sta v minuli sezoni še nastopala v drugoligaški konkurenci - Lastovke in LTH Castings.

Onstran luže pa se v noči na jutri začenja nova sezona lige NBA, v kateri bo imela Slovenija tri svoje predstavnike - Gorana Dragića (Miami), Bena Udriha (Memphis) in povratnika Sašo Vujačiča (NY Knicks), a nobeden od njih jutri še ne bo aktiven. Bosta pa v ognju oba finalista minule sezone: Golden State bo ob 3.30 gostil Pelikane iz New Orleansa, Cleveland pa že ob 1. uri gostuje pri Bikih iz Chicaga. Istočasno bo še dvoboj med Atlanto in Detoitom.

Nogomet

Medtem ko bosta Domžale in Luka Koper jutri (18) odigrala šele prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, pa bo preostalih šest moštev že izluščilo tri polfinaliste. Maribor bo ob 18. uri v Ljudskem vrtu skušal izničiti zaostanek iz prvega obračuna z Rudarjem (0:1), Celjani bodo pol ure prej gostili Olimpijo (2:2), Drava in Zavrč, ki sta uvodni dvoboj končala brez zmagovalca, pa si bosta nasproti stala že ob 14. uri.

Športna gimnastika

Nadaljevalo se bo gimnastično svetovno prvenstvo v Glasgowu. Jutri - od 18.25 naprej - bo na sporedu finale moških ekip, v katerem se bodo merile (po kvalifikacijskih rezultatih) Japonska, Kitajska, Velika Britanija, Rusija, ZDA, Švica, Brazilija in Južna Koreja.

Tenis

Na zaključnem ženskem mastersu sezone v Singapurju, na katerem ne nastopa Američanka Serena Williams, bodo gledalci jutri videli dvoboja drugega kola bele skupine. Najprej si bosta na nasprotnih straneh mreže stali poraženki uvodnega kola, Čehinji Petra Kvitova in Lucie Šafarova, nato pa še Španka Garbiñe Muguruza in Nemka Angelique Kerber.

Rokomet

Nekaj ekip, tudi štiri prvoligaške, bo jutri opravilo dvoboje 1/32 finala slovenskega pokala. Tako se bosta Maribor Branik in Istrabenz plini Izola ob 17. uri usekala med seboj, uro pozneje bodo rokometaši trebanjskega Trima gostovali v Železnikih pri Alplesu, ob 19.30 pa Slovan v Brežicah.

Odbojka

Med slovenskimi klubi, ki v tej sezoni nastopajo v evropskih pokalih, bo šla prva na parket Nova KBM Branik, ki jo jutri ob 18. uri v prvem dvoboju uvodnega kola ženskega pokala CEV čaka gostovanje v Estoniji pri tamkajšnji Kohili, dvakratni zmagovalki baltske lige.

Hokej na ledu

Deveto kolo regionalne lige INL bo ponudilo slovenski dvoboj: jutri ob 18. uri si bosta namreč v Podmežakli prekrižala palice državni prvak SIJ Acroni Jesenice in Playboy Slavija. Uro pozneje bo na Bledu še pokalni obračun med domačim moštvom in ECE Celjem.

Med kar desetimi dvoboji lige NHL v noči na jutri bo eden tudi s slovenskim pridihom. Kralji iz Los Angelesa na čelu z Anžetom Kopitarjem, ki v zadnjih petih obračunih ne poznajo poraza, bodo ob 1. uri gostovali pri Winnipegu, ki ima po osmih dvobojih točko več.