Napoved športnih dogodkov: sreda, 3. februar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v sredo, 3. februarja 2016.

Objavljeno
02. februar 2016 19.56
Delo.si
Delo.si

Košarka

Pred košarkarji Uniona Olimpije je jutrišnji dvoboj petega kola drugega dela evropskega pokala, ko ob 20.30 v Stožicah gostuje sloviti Maccabi iz Tel Aviva. Ta ima doslej v statistiki vpisano po dvoje zmag in porazov, medtem ko varovanci Gašperja Potočnika v drugem delu še niso bili uspešni.

Ekipa Krke bo zapečatila sezono v pokalu FIBA s šestim kolom drugega dela, ob 18.30 bo v Novem mestu gostoval Asvel, vodilno moštvo skupine O s štirimi zmagami in zgolj enim porazom. V 14. kolu lige Telemach pa bodo gledalci lahko že jutri spremljali derbi med tretjeuvrščeno zasedbo Helios Suns in vodilno Rogaško (ob 20. uri).

V ligi NBA bodo jutri aktivni vsi trije slovenski košarkarji. Kratkohlačniki iz New Yorka, pri katerih si kruh služi tudi Saša Vujačič, bodo ob 1.30 gostili Boston, ki je v prejšnjem kolu izgubil prvič po petih zaporednih zmagah, medtem ko bo Vročica iz Miamija - tudi z Goranom Dragićem in Benom Udrihom - pol ure pozneje gostovala pri Houstonu, ki je v zadnjih treh obračunih vselej potegnil kratko.

Smučarski tek

Pred smučarskimi tekačicami in tekači je nordijska turneja, ki bo obsegala pet prizorišč na Norveškem, Švedskem in Finskem, odprla pa jo bo jutrišnja šprinterska preizkušnja v klasičnem koraku v Drammnu. Začela se bo točno opoldne s kvalifikacijami, izločilni boji bodo na sporedu ob 14.30.

Tenis

Medtem ko dekleta v tednu po končanem prvem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, počivajo, pa se moški te dni znojijo na turnirjih ATP v Montpellierju, Sofiji in Quitu ter na challengerjih v Launcestonu in Dallasu, kjer slovenske barve brani Grega Žemlja.

Odbojka

Medtem ko so pokalne zmagovalke, odbojkarice Nove KBM Branik, tretji turnir interlige začele že danes, ko so v mariborski dvorani Lukna gostile madžarsko Nyiregyhazo, čaka jutri izziv v tem tekmovanju še branilke prvoligaškega naslova, igralke Calcita Ljubljane, ki se bodo ob 19. uri v Budimpešti prav tako udarile z madžarskim tekmecem, še neporaženim Bekescsabaijem.

Odbojkarji ACH Volleyja bodo interligaško sezono nadaljevali šele prihodnji konec tedna v zamejskem Pliberku, bodo pa jutri drugi del domače ligaške sezone v modri skupini odprli v Tivoliju, kjer bo ob 18. uri gostoval kranjski Triglav, ki je bil v tej sezoni od Ljubljančanov že boljši.

Rokomet

Rokometaši bodo domače pokalno tekmovanje nadaljevali z obračuni osmine finala. Ob 19. uri bodo gledalci lahko spremljali tri prvoligaške dvoboje: med Rikom Ribnico in Sevnico, med Dobovo in Slovenj Gradcem 2011 ter med Mariborom Branikom in Urbanscapom Loko. Državni prvak Celje Pivovarna Laško bo ob 18. uri gostoval pri Jadranu 2009, na sporedu bosta še dvoboja Krško - Mokerc-Ig in Dol TKI Hrastnik - Brežice (oba ob 19. uri).

Hokej na ledu

Slovenski državni prvak SIJ Acroni Jesenice, ki ga je pred dnevi okrepil 28-letni kanadski krilni napadalec Shane Heffernan, bo v jutrišnjem dvoboju drugega dela državnega prvenstva ob 18. uri gostoval v Kranju pri tamkajšnjem Triglavu.

Po kratkem premoru zavoljo prestižne tekme vseh zvezd se nadaljuje tekmovanje v hokejski ligi NHL. Ponoči ob 3. uri bodo Kralji iz Los Angelesa, pri katerih pomembno vlogo igra tudi hrušiški as Anže Kopitar, gostovali pri Arizoni, ki za njimi zaostaja šest zmag.

Dvoranski nogomet

Potem ko je slovenska izbrana vrsta evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu danes odprla z dvobojem z gostitelji Srbi, ji jutri ne bo treba na parket, drugi obračun v skupini A pa jo čaka v četrtek proti Portugalski. V izločilne boje vodita prvi dve mesti.

Floorball

Škofja Loka od danes do sobote gosti kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo decembra letos gostila Latvija. Potem ko se je slovenska izbrana vrsta danes udarila z Norveško, jo jutri ob 19.30 v dvorani Poden čaka obračun s popolnim avtsajderjem Liechtensteinom, ki je uvodoma pokleknil pred Češko s kar 0:35.