Napoved športnih dogodkov: torek, 10. februar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 10. februarja 2015.

Objavljeno
09. februar 2015 17.51
Alpsko smučanje
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Jutri (s štartom ob 22.15) bo na smučarskem svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku na sporedu najbolj sveža disciplina, ekipna preizkušnja v paralelnem slalomu z veleslalomskimi vratci. Slovenskih barv ne bo zastopala Tina Maze, bodo pa v ognju Katarina Lavtar, Ana Drev, Ana Bucik, Žan Kranjec, Klemen Kosi in Matic Skube.

Tenis

Antwerpen in Pattaya ta teden gostita ženska turnirja WTA, medtem ko se bodo moški merili na turnirjih ATP v Memphisu, Rotterdamu in Sao Paulu, kjer najvišje rangiranega slovenskega teniškega igralca Blaža Rolo uvodoma čaka Španec Nicolas Almagro.

Odbojka

Državni prvak ACH Volley bo jutri ob 18. uri v Tivoliju, v prestavljenem obračunu prvega kola modre skupine, gostil zasedbo Krke. Ljubljančani so v državnem prvenstvu še neporaženi, za novega trenerja Bogdana Kotnika pa bo to prvenec pred domačimi navijači.

V zeleni skupini pa se bosta Šoštanj Topolšica in Fužinar Metal namesto minulo soboto udarila jutri ob 17. uri v tekmi tretjega kola.

Hokej na ledu

Državni prvaki, igralci Telemacha Olimpije, začenjajo drugi del lige EBEL jutri ob 19.45 na gostovanju pri branilcu zmagovalne lovorike, italijanskem Bolzanu.

Le še en polfinalist slovenskega državnega prvenstva ostaja neznanka, boljše obete, da se pridruži že uvrščenim Telemachu Olimpiji, Siju Acroniju Jesenicam in Triglavu Kranju, pa ima Bled, ki je v prvi četrtfinalni tekmi s 6:2 ugnal Celje. Jutri ob 18.30 bo na sporedu še povratni dvoboj na Bledu.

Hokejisti Los Angelesa na čelu s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem, branilci šampionskega naslova v NHL, pa bodo že ob 1. uri zjutraj gostovali pri Columbusu in lovili drugo zmago v nizu po treh zaporednih porazih.

Dvoranski nogomet

Slovensko izbrano vrsto jutri čaka nova prijateljska tekma, ob 19. uri se ji bo skušal v Kidričevem po robu postaviti Iran. Drug obračun z istim tekmecem bo dan pozneje v Treh lilijah v Laškem.