Napoved športnih dogodkov: torek, 11. avgust

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 11. avgusta 2015.

Objavljeno
10. avgust 2015 21.14
SOCCER-UEFA/BARCELONA-SEVILLA
Delo.si
Delo.si

Nogomet

V dvoboju evropskega superpokala, v katerem se že tradicionalno merita zmagovalec lige prvakov in evropske lige minule sezone, si bosta jutri ob 20.45 v Tbilisiju nasproti stala španska tekmeca: Barcelona - brez obolelega brazilskega zvezdnika Neymarja - in Sevilla.

V prvem dvoboju petega kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja bo vodilna Gorica, ki ima v žepu že devet točk za tri zmage in en poraz, ob 17.30 gostila zasedbo Zavrča, ki je morala v prejšnjem kolu sploh prvič na kolena.

V Prekmurju pa se obeta praznik ženskega nogometa, saj bodo gledalci lahko spremljali prvi krog kvalifikacij za ligo prvakinj. Jutri si bosta najprej, ob 17. uri, v Beltincih nasproti stala Olimpia Cluj in Pärnu, zanimivejši pa bo obračun tri ure pozneje v Lendavi, ko se bodo gostiteljice, nogometašice Teleinga Pomurja, skušale kosati z Ekonomistom iz Nikšića.

Tenis

Jutri se bo v Portorožu nadaljeval živahen program turnirja Tilia Slovenia Open iz serije challenger, ki se je z glavnim delom začel danes. Fantje se merijo tudi na turnirju ATP v Montrealu, kjer je Blaž Rola že končal v kvalifikacijah. Se je pa v glavni žreb turnirja WTA v Torontu skozi kvalifikacijsko sito prebila Polona Hercog, ki jo uvodoma čaka Belgijka Alison van Uytvanck.

Kolesarstvo

Dirka po Beneluksu, bolj znana pod imenom Eneco Tour, letos gosti tudi četverico slovenskih kolesarjev: Luko Pibernika, Kristijana Korena, Jana Polanca in Simona Špilaka. Jutri bo karavano pot vodila na 180 kilometrov dolgo drugo etapo s štartom in ciljem v Bredi.

Strelstvo

Na zadnji tekmi svetovnega pokala pred finalom sezone se v azerbajdžanski Gabali ta teden meri tudi enajst slovenskih strelk in strelcev. Jutri bo z malokalibrsko pištolo naše barve branil zgolj Kevin Venta.

Boks

Bolgarski Samokov te dni gosti 41. izvedbo evropskega prvenstva v boksu, od trojice slovenskih predstavnikov pa je uvodno oviro preskočil zgolj Andrej Baković v srednji aktegoriji (do 75 kilogramov).

Badminton

Včeraj se je v indonezijski Džakarti začelo, danes pa se nadaljuje svetovno prvenstvo za posameznike in dvojice v badmintonu. Slovenskih predstavnikov ni v konkurenci, saj se ni nikomur posrečilo kvalificirati. Finalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo.