Napoved športnih dogodkov: torek, 12. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 12. januarja 2016.

Objavljeno
11. januar 2016 17.53
STA
STA

Alpsko smučanje

Dekleta bodo sezono svetovnega pokala nadaljevala z nočnim slalomom pod žarometi v avstrijskem Flachauu, v katerem se je lani drugega mesta veselila Tina Maze. Tokrat bodo v ognju standardne Ana Bucik, Maruša Ferk in Katarina Lavtar ter novinka med elito Klara Livk. Štart prve proge bo ob 17.45, finala pa tri ure pozneje.

Košarka

Košarkarji Krke bodo jutri ob 20. uri v tretjem kolu drugega dela gostovali pri francoskem Asveelu, ki ima - podobno kot Novomeščani - doslej v žepu po eno zmago in poraz. Varovancem trenerja Ivana Velića se generalka ni posrečila, saj so v sobotnem zadnjem dvoboju lige ABA pokleknili pred Metalcem.

Pred Goranom Dragićem, Benom Udrihom in njunimi soigralci pri Vročici iz Miamija je izjemno zahtevno gostovanje, saj jih bodo ob 4.30 pričakali branilci šampionskega naslova v ligi NBA, košarkarji moštva Golden State Warriors, ki so doslej vpisali zgolj dva poraza.

Hokej na ledu

Hokejisti moštva Los Angeles Kings, tretjeuvrščeno moštvo zahodne konference, pri katerem si kruh služi tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, bodo ob 4.30 na domači ploskvi v Staples Centru gostili zasedbo Detroita, ki lovi že peto zmago zapovrstjo, sicer pa ima štiri točke manj od Kraljev.

Počasi pa gredo h koncu tudi boji v ligi prvakov. Jutri bosta na sporedu prva polfinalna dvoboja (povratna bosta teden dni pozneje), jasno pa je že, da ima Finska zagotovljenega finalista, saj se bosta že v polfinalu (prvič jutri ob 17.30) med seboj pomerila Lukko in Oulun Kärpät. Švicarski Davos pa bo ob 20.15 gostil lanskega finalista, švedsko Frölundo.

Tenis

Medtem ko se je na turnirju WTA v Sydneyju najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog v posamični konkurenci že poslovila, pa v igri še ostaja Katarina Srebotnik v igri dvojic. Sydney sicer gosti tudi turnir ATP, moški se ob tem merijo še v Aucklandu, dekleta pa v Hobartu.

Avtomotošport

Sloviti vztrajnostni reli Dakar, ki se je nagnil že krepko v drugo polovico, se jutri nadaljuje z 285 kilometrov dolgo deveto etapo s štartom in ciljem v argentinskem Belenu. Kljub poškodbi še naprej v igri ostaja tudi edini slovenski predstavnik, motociklist Simon Marčič s KTM.