Napoved športnih dogodkov: torek, 12. julij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 12. julija 2016.

Objavljeno
11. julij 2016 21.22
lvi-plezanje
Delo.si
Delo.si

Kolesarstvo

Po današnjem dnevu premora bo jutri kolesarska karavana slovito dirko Po Franciji nadaljevala z gorsko deseto etapo na 197 kilometrov dolgi progi med Escaldes-Endorganyjem in Revelom, po kateri se bo preizkušnja nagnila v drugo polovico. Ta čas je v vodstvu Skyev Britanec Christopher Froome, še vedno pa so v konkurenci tudi vsi štirje Slovenci: Jan Polanc, Luka Pibernik (oba Lampre-Merida), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) in Borut Božič (Cofidis).

Globoko v senci Toura pa se bo jutri začela tudi dirka Po Poljski, na kateri bodo morali tekmovalci najprej opraviti s 138 kilometrov dolgo uvodno etapo med Radzyminom in Varšavo. Preizkušnja, na kateri bodo slovenske barve zastopali Matej Mohorič (Lampre-Merida), Luka Mezgec (Orica-BikeExchange), Simon Špilak (Katjuša) in Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), bo trajala do ponedeljka.

Športno plezanje

Potem ko je sezona svetovnega pokala v balvanskem športnem plezanju že v polnem zamahu, se je danes začela še težavnostna, od katere veliko pričakujejo tudi v slovenski reprezentanci. Na uvodno prizorišče v francoski Chamonix je odpotovala šesterica udeležencev (Mina Markovič, Janja Garnbret, Rebeka Kamin, Domen Škofic, Urban Primožič in Martin Bergant). Po današnjih kvalifikacijah se bo jutrišnji program začel z dopoldanskim polfinalom (ob 10. uri) in končal z večernim finalom (moški ob 21., ženske ob 22. uri).

Tenis

Med turnirji ATP - ta teden ju gostita tudi Båstad in Newport - je za slovenske teniške navdušence najzanimivejši tisti v Hamburgu, ki je nekoč sodil celo med masterse. Na njem namreč nastopa Grega Žemlja, ki je brez težav opravil z uvodnim tekmecem, komaj 17-letnim povabljenim domačim upom Marvinom Möllerjem, in se prebil v drugo kolo. Blaž Rola se udeležuje challengerja v San Benedettu, Blaž Kavčič pa v Winnipegu. Dekleta se merijo v Gstaadu in Bukarešti, kjer je v konkurenci tudi Polona Hercog.

Nogomet

Jutri bo na sporedu večina prvih tekem drugega kola kvalifikacij za nogometno ligo prvakov (povratne bodo prihodnji teden). Pari: Zrinjski (BiH) - Legia (Pol), Dinamo Tbilisi (Gru) - Alaškert (Arm), Qarabag (Aze) - Dudelange (Luks), Hapoel Be'er Sheva (Izr) - Šerif Tiraspol (Mol), Bate Borisov (Blr) - SJK (Fin), Lincoln Red Imps (Gib) - Celtic (Ško), The New Saints (Wal) - Apoel (Cip), Valletta (Mal) - Crvena zvezda (Srb), Red Bull Salzburg (Avs) - Liepaja (Lat) in Vardar (Mak) - Dinamo Zagreb (Hrv). Olimpija bo prvi dvoboj s Trenčinom odigrala v sredo.

Tik po koncu članskega eura v Franciji, ki se je razpletel s portugalskim zmagoslavjem, so danes evropsko prvenstvo v Nemčiji začeli tudi nogometaši do 19 let. Pod streho so že spravili uvodna dvoboja skupine A, jutri pa bodo prvič v ognju tudi udeleženke v skupini B. V Ulmu se bosta že opoldne pomerili Hrvaška in Nizozemska, v Heidenheimu pa si bodo ob 19.30 nasproti stali francoski in angleški vrstniki. Lanskih finalistov, Špancev in Rusov, tokrat ni na turnirju.