Napoved športnih dogodkov: torek, 13. september

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 13. septembra 2016.

Objavljeno
12. september 2016 20.48
reu SOCCER-CHAMPIONS-REA-ATM

Nogomet

Nova sezona največjega športnega klubskega spektakla na svetu, nogometne lige prvakov, se bo jutri začela z dvoboji uvodnega kola v skupinah od A do D, v igri pa bodo že trije klubi s slovenskim prizvokom. Madridski Atletico, finalist minule sezone, bo v skupini D gostoval v Eindhovnu pri tamkajšnjem PSV, Jan Oblak pa bo skušal obdržati mrežo nedotaknjeno. V drugem paru iste skupine bo nemški prvak Bayern doma pričakal moštvo Rostova, pri katerem si kruh služi tudi Miha Mevlja. Basel z Andražem Šporarjem bo v skupini A gostil zasedbo Ludogorca, vse tri tekme - in preostalih pet ravno tako - bodo ob 20.45. Drugi pari - skupina A: PSG - Arsenal; skupina B: Dinamo Kijev - Napoli, Benfica - Bešiktaš; skupina C: Manchester C. - Borussia M., Barcelona - Celtic.

Trije četrtfinalisti slovenskega nogometnega pokala - prvoligaši Rudar, Krka in Olimpija - so že znani, dva od preostalih petih bosta jutri. Tako bo ob 16. uri tretjeligaš Tolmin pričakal prvoligaško zasedbo Domžal, dve uri pozneje pa se bosta med seboj udarila še predstavnika elite Krško in Celje. Dva obračuna bosta še v sredo in eden v četrtek.

Šport invalidov

Potem ko je slovenska strelska odprava v soboto vpisala zgodovinski uspeh na paraolimpijskih igrah z zlatim odličjem Veselke Pevec in Frančka Gorazda Tirška, bo jutri v Riu nova priložnost, saj kvalifikacije (ob 18. uri po slovenskem času) in morebitni finale (ob 20.45) z zračno puško leže poleg obeh dobitnikov kolajn čakajo še Damjana Pavlina. Znova bo skočil v bazen tudi plavalec Darko Đurić (S4), ki bo skušal uspešno prebroditi kvalifikacije na 200 metrov prosto.

Tenis

Po koncu zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, teniške sezone seveda še ni konec, dekleta jo - brez slovenske udeležebe - nadaljujejo že ta teden na turnirjih WTA v Tokiu in Quebecu, moški pa na kar šestih challengerjih. Edini slovenski zastopnik, Blaž Kavčič, je v kitajskem Nanchangu že preskočil prvo oviro.

Šah

Z enajstim kolom se bo jutri v Bakuju zaključila 42. izvedba šahovske olimpijade. Pred finišem Slovencem kaže precej bolje kot Slovenkam, še dve koli pred koncem so bili zgolj točko oddaljeni od četrtega mesta.