Napoved športnih dogodkov: torek, 23. februar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 23. februarja 2016.

Objavljeno
22. februar 2016 22.06
Delo.si
Delo.si

Smučarski skoki

Po današnji ekipni preizkušnji bo finski Kuopio jutri - z začetkom ob 19. uri - gostil še posamično tekmo skakalnega svetovnega pokala. Nanjo se je skozi kvalifikacije prebilo šest Slovencev, spodrsnilo je zgolj Andražu Pograjcu, Peter Prevc pa leti na krilih današnjega dosežka, ko je prejel največje število točk med vsemi na moštveni tekmi.

Alpsko smučanje

Sezono svetovnega pokala bo popestrila spektakularna tekma svetovnega pokala v paralelnem slalomu pod reflektorji sredi mestnega vrveža v Stockholmu. Na preizkušnjo (začela se bo ob 17. uri), na kateri bodo nastopili tako ženske kot moški, se je uvrstilo dvanajst najboljših slalomistov sezone in štirje najboljši v seštevku svetovnega pokala, slovenske udeležbe torej ne bo.

Nogomet

Potem ko so že prejšnji teden spravili pod streho polovico prvih tekem osmine finala nogometne lige prvakov, bodo jutri in v sredo na sporedu še preostale štiri. Jutri bosta v pogonu finalista minule sezone: zmagovalka Barcelona bo ob 20.45 gostovala pri Arsenalu, Juventus pa bo istočasno pričakal zasedbo nemškega šampiona Bayerna.

Jadranje

Danes se je v argentinskem San Isidru s prvimi plovi začelo svetovno prvenstvo olimpijskega razreda 470, eden pomembnih vrhuncev letošnje sezone. Slovenske barve pod taktirko trenerja Tomaža Čopija branita Tina Mrak in Veronika Macarol, sicer aktualni evropski prvakinji.

Odbojka

Prva tekma petega kola drugega dela državnega prvenstva v modri skupini že jutri, ko bodo pokalne zmagovalke, odbojkarice Nove KBM Branik, ob 18. uri v dvorani Lukna gostile neugodno tretjeuvrščeno zasedbo GEN-I Volley. Ta je v začetku meseca odščipnila točko državnim prvakinjam iz Ljubljane.

Hokej na ledu

Hokejisti Lustenaua in ECE Celja se bodo jutri pomerili v tretjem četrtfinalnem obračunu lige INL. Trenutno z 2:0 v zmagah vodi avstrijski predstavnik, drugouvrščeni po prvem delu tekmovanja, ki bo ob 19.30 tekmoval na domači ledni ploskvi.

Tenis

Acapulco ta teden gosti tako ženski (tudi s Polono Hercog) kot moški turnir, sicer pa sta turnirja ATP še v Sao Paulu, kjer je kvalifikacije uspešno preskočil tudi Blaž Rola, in Dubaju, WTA pa v Dohi, kjer se uigrava tudi novonastala dvojica Andreja Klepač-Katarina Srebotnik.

Nordijska kombinacija

Sezona svetovnega pokala se jutri nadaljuje s posamično tekmo v finskem Kuopiu. Skakalni del se bo začel ob 13. uri, v smučino se bodo udeleženci pognali dve uri pozneje. Slovenskih kombinatorcev na Finskem ni.