Napoved športnih dogodkov: torek, 26. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem v torek, 26. januarja 2016.

Objavljeno
25. januar 2016 19.43
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Po brutalnem nedeljskem klasičnem slalomu za svetovni pokal v Kitzbühlu čaka alpske smučarje že jutri nov izziv. Ostali so v Avstriji, nočno slalomsko preizkušnjo s štartom prve proge ob 17.45 in finala tri ure pozneje bo gostil Schladming. Slovenske barve bosta zastopala Matic Skube in Aljaž Dvornik.

Rokomet

Na evropskem prvenstvu na Poljskem se počasi zaključuje drugi del tekmovanja. V skupini II bodo jutri odigrali dvoboja tretjega kola, vodilna in še neporažena Danska se bo v skandinavskem derbiju ob 20.30 udarila s Švedsko, že prej - ob 18.15 - si bosta nasproti stali Španija in zadnjeuvščena Madžarska, ki še lovi prvo zmago.

Odbojka

Slovenski šampion ACH Volley se bo jutri poslovil od skupine F lige prvakov na gostovanju ob 20.30 pri močno favorizirani in še vedno vodilni Modeni. Ljubljančani so minuli teden vpisali prvo zmago med elito stare celine v sezoni in se z Vojvodino borijo za končno tretje mesto v skupini.

Košarka

Košarkarji Uniona Olimpije, ki so po treh kolih drugega dela evropskega pokala kot edini v skupini M še brez zmage, bodo skušali negativno krivuljo vendarle obrniti jutri ob 17.30 na gostovanju pri Nižjem Novgorodu, ki je bil od zmajev boljši že prejšnji teden v Stožicah (79:73).

Košarkarje Miamija, ki na razpredelnici vzhodne konference lige NBA držijo osmo mesto, po štirih zaporednih porazih jutri ob 2. uri čaka gostovanje pri Bikih iz Chicaga, tretjem najuspešnejšem moštvu vzhoda. Na zadnjih tekmah slovenska igralca pri Vročici Goran Dragić in Beno Udrih nista igrala.

Tenis

Prvi letošnji turnir velike četverice, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, se je prevesil v sklepno fazo, jutri bodo na sporedu četrtfinalni dvoboji. Med dekleti se bosta v ponovitvi lanskega finala udarili Serena Williams in Marija Šarapova, že pred tem bosta šli na igrišče tudi Agnieszka Radwanska in Carla Suarez Navarro.

Zanimivo bo tudi v moški konkurenci: Rogerja Federerja bo izzival Tomaš Berdych, prvega igralca sveta Novaka Đokovića pa Kei Nišikori. Za slovenske teniške privržence bo zanimiv tudi challenger v Miamiju, na katerem se bo Grega Žemlja pomeril z domačim mladeničem Frencesom Tiafoejem, ki je minuli teden dopolnil šele 18 let.