Napoved športnih dogodkov: torek, 27. januar

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 27. januarja 2015.

Objavljeno
26. januar 2015 17.36
vidic odbojka
Delo.si
Delo.si

Alpsko smučanje

Slalomisti so se iz Kitzbühla po hitrem postopku preselili v Schladming, kjer jih jutri čaka tradicionalna nočna preizkušnja svetovnega pokala (prva proga ob 17.45, finale ob 20.45). Na njej bosta normo za svetovno prvenstvo lovila Matic Skube in Miha Kürner.

Odbojka

Odbojkarji ACH Volleyja bodo nastope v tej sezoni lige prvakov končali jutri ob 19. uri v Tivoliju, kjer bodo v šestem kolu skupine A gostili zasedbo Berlina. V primeru zmage s 3:0 in ugodnem razpletu ostalih skupin bi lahko evropsko sezono nadaljevali v pokalu CEV.

Rokomet

Medtem ko bodo slovenski rokometaši četrtfinalni dvoboj odigrali šele v sredo, se bodo jutri reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju borile za razvrstitev od 17. do 24. mesta.

Na domačih parketih pa bo vroče v Škofji Loki, kjer bodo domače rokometašice ob 19. uri v osmini finala pokala Slovenije gostile ekipo Celja Celjskih mesnin.

Tenis

Na prvem turnirju velike četverice v novem koledarskem letu, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, bodo jutri spravili pod streho nekaj posamičnih obračunov osmine finala, medtem ko se bo v četrtfinalu ženskih dvojic Andreja Klepač v navezi s Klaudio Jans-Ignacik pomerila z Yung-Jan Chan in Jie Zheng.

Košarka

V vnaprej odigrani tekmi 16. kola lige Telemach bodo državni prvaki, košarkarji Krke, ob 19. uri gostovali pri moštvu Helios Suns, ki je nedavno zamenjalo trenerja, kar pa se rezultatsko še ne pozna.

Nogomet

Potem ko si je danes prvo finalno vstopnico na azijskem prvenstvu zagotovila Južna Koreja po zmagi nad Irakom (2:0), se bosta jutri ob 10. uri v Newcastlu za preboj v finale udarila še Avstralija in ZAE.

Na afriškem prvenstvu bodo odigrali dvoboja tretjega kola skupine C, v Malabu se bosta pomerila Senegal in Alžirija, v Mongomu pa Južna Afrika in Gana. Oba dvoboja bosta na sporedu ob 19. uri.

Jadranje

Na drugi tekmi jadralnega svetovnega pokala v novi sezoni v Miamiju slovenske barve branijo tudi Vasilij Žbogar v razredu finn, Tina Mrak in Veronika Macarol v dvosedu 470 in Žan Luka Zelko v enosedu laser.

Olimpizem

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem), ki ga do sobote gostita Vorarlberg in Lieschtenstein, pod slovensko zastavo nastopa 38 mladih slovenskih športnic in športnikov.