Napoved športnih dogodkov: torek, 31. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za torek, 31. maja 2016.

Objavljeno
30. maj 2016 20.37
Košarka Zlatorog:Helios
Delo.si
Delo.si

Košarka

Potem ko se je košarkarjem moštva Helios Suns že v nedeljo v prvem finalnem dvoboju lige Nova KBM v dvorani Tri lilije, ki je padla šele drugič v sezoni, posrečil »brejk« proti Zlatorogu, bodo skušali doseženo še oplemenititi jutri ob 18. uri v drugem obračunu pred domačimi navijači v Domžalah. Presenetljiva finalista igrata na tri zmage.

Jutri zjutraj (štart dvoboja ob 3. uri) bo znano, s kom se bodo Konjeniki iz Clevelanda pomerili v velikem finalu lige NBA. Če bodo Bojevniki iz Golden Stata, ki so v konferenčnem finalu že izgubljali z 1:3 v zmagah, izkoristili prednost domačega parketa in še četrtič odpravili Oklahomo, bosta finalna tekmeca enaka kot že v prejšnji sezoni.

Tenis

Prireditelji drugega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, slovitega pariškega Roland Garrosa, so danes lahko zgolj nemočno zmajevali z glavo, saj so jim dežne pošiljke z neba odplaknile kar celoten ponedeljkov spored. Upajo pa, da bo jutri, ko bodo skušali pod streho spraviti dvoboje osmine finala in tudi že dva četrtfinalna v moški konkurenci, vremne prizanesljivejše.

Nogomet

Še dve reprezentanci, udeleženki skorajšnjega evropskega prvenstva v Franciji, bosta jutri odigrali ena zadnjih testov pred začetkom eura. Tako bo Avstrija ob 20.30 gostila Malto, Irska pa četrt ure pozneje Belorusijo. Srbi se bodo ob 20.15 udarili z Izraelom, Luksemburg pa ob 19. uri z Nigerijo.

đPotem ko se je slovenska reprezentanca do 21 let že v soboto v Novi Gorici v prijateljski tekmi prvič pomerila z Azerbajdžanom in prepričljivo zmagala (4:1), čaka izbrance selektorja Primoža Glihe jutri še en obračun z istim tekmecem. Tokratni dvoboj bo ob 16. uri gostila Ajdovščina.

Hokej na ledu

Zdaj gre zares, jutri ob 2. uri zjutraj se namreč odpira dvoboj za Stanleyjev pokal v ligi NHL. Serijo na štiri zmage bodo na domačem ledu začeli Pingvini iz Pittsburgha, ki v petem poskusu lovijo četrto lovoriko, prvo po letu 2009, njihovi tekmeci, Morski psi iz San Joseja, pa so se sploh prvič znašli v velikem finalu.