Nareksova in Kajzerjeva tretji v Taškentu

udoisti in judoistke se ta konec tedna v Taškentu merijo na veliki nagradi.

Objavljeno
06. oktober 2017 22.41
18.6.2011Celje, Slovenija. Judoistka Petra Nareks (L), je na evropskem pokalu v Celju osvojila 2. mesto.FOTO: JURE ERZEN/Delo
A. V., STA
A. V., STA
Taškent - Slovenski judoistki Petra Nareks in Kaja Kajzer sta na tekmi velike nagrade v uzbekistanskem Taškentu osvojili tretji mesti. Nareksova je bila tretja med borkami do 52 kg, Kajzerjeva pa v kategoriji do 57 kg. Andraž Jereb je bil sedmi med borci do 66 kg.

Judoisti in judoistke se ta konec tedna v Taškentu merijo na veliki nagradi. V konkurenci 200 tekmovalcev iz 21 držav se bo v prihodnjem koncu tedna predstavilo še pet slovenskih predstavnikov, prvi trije so dvoboje že opravili.

Nareksova je prvi dvoboj dobila, nato izgubila, v repasažu nato zmagala, prav tako pa je bila uspešna v borbi za bron, kjer je ugnala Poljakinjo Karolino Pienkowsko. Tudi Kajzerjeva je najprej zmagala, nato izgubila, v repasažu zmagala in v tekmi za bron premagala Italijanko Giulio Caggiano. Jereb je po uvodni zmagi nato dvakrat izgubil in osvojil sedmo mesto.

Poleg omenjene trojice se bo v Taškentu predstavila tudi Anamari Velenšek, dobitnica olimpijskega brona lani v Rio de Janeiru, ki se vrača po poškodbi kolena. Velenškova bo po pričakovanjih nastopila v kategoriji nad 78 kg. Na tekmi bodo nastopili še Martin Hojak do 73 kg, Vesna Džukić (do 57 kg) ter udeleženki SP Andreja Leški (do 63 kg) in Anka Pogačnik (do 70kg).