Nejc Žnidarčič brez konkurence v kvalifikacijah

Kajakaš Nejc Žnidarčič: Na tekmo grem samozavestno, v finalu bo veslalo 15 tekmovalcev in vsak od nas lahko zmaga.

Objavljeno
13. junij 2014 22.31
Veslanje/SP v spustu
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Valtellina - Spustaši na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Valtellini, na katerem so pod streho že spravili preizkušnje v klasičnem spustu, danes pa so nastopili tudi v posamičnih kvalifikacijah v šprintu. Med kajakaši je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Simon Hočevar pa je bil med kanuisti četrti.

Žnidarčič je za progo potreboval 38,28 sekunde in bil več kot sekundo hitrejši od prvih izzivalcev. »Zelo sem zadovoljen, saj se mi je nastop posrečil, kot sem si zamislil, brez napak. Bil sem pravzaprav eden redkih tekmovalcev, ki nismo delali spodrsljajev. Voda je namreč res ogromna, 'role' so velike in hitro te lahko vrže na eno ali drugo stran. Na takšni progi je potrebne tudi nekaj športne sreče, saj je voda res divja. Na jutrišnjo tekmo grem samozavestno, bo pa šlo na vse ali nič. V finalu nas bo veslalo 15 tekmovalcev in vsak od nas je sposoben zmagati. Zanimivo bo,« je povedal Žnidarčič. Visoko, na petem mestu, je kvalifikacije končal tudi Vid Debeljak. Novinca v članski ekipi sta kvalifikacije zaključila v trideseterici. Anže Urankar je bil 24., Rok Markočič pa 28.

Uspešna sta bila tudi oba slovenska dvojca. Tekmovalca ljubljanskega kluba Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta z dobre pol sekunde zaostanka za vodilnima Francozoma pristala na drugem mestu, Blaž Cof in Simon Hočevar pa sta bila peta. Žnidaršič, Hočevar in Cof so veslali tudi v konkurenci kanujev enosedov. S časom 42,12 se je izmed Slovencev najbolje odrezal Hočevar, ki je bil četrti, Cof je zasedel šesto mesto, Žnidaršič pa je končal na 20. mestu.