NFL: Izbrali nove moči

Na naboru lige NFL (ameriški nogomet), sta bila v ospredju podajalca Jared Goff in Carson Wentz. Kot prvi in drugi izbor sta pristala pri ekipah Los Angeles Rams in Philadelphia Eagles.

Objavljeno
29. april 2016 10.38
A.V., STA
A.V., STA
Chicago - Ljubitelji ameriškega nogometa so ponoči pozornost namenili letošnjemu naboru lige NFL. Na njem sta glavno vlogo igrala podajalca Jared Goff in Carson Wentz.

LA Rams, ki so se v Los Angeles preselili iz St. Louisa, so do številke 1 na naboru prišli po poslu s Tennessee Titans. Odločili so se za 193 centimetrov visokega podajalca z univerze California, ki je tako postal prvi podajalec iz omenjene univerze, izbran v prvem krogu, po Aaronu Rodgersu, zdaj zvezdniku Green Bay Packers, leta 2005.

"Malce se nam je svetilo, da bom prvi izbor. Pripravljen sem na NFL, pripravljen sem narediti razliko," je za NFL povedal Goff, ki ga krasi hitra oddaja žoge in dobro delo nog. Na univerzi je v treh sezonah kot prvi podajalec zbral 12.000 jardov in 96 zadetkov.

Ko je Philadelphia kot drugega izbrala podajalca univerze North Dakota State Carsona Wentza, je postalo jasno, da se je šele sedmič v zgodovini zgodilo, da sta prvi dve mesti na naboru pripadli "quarterbackoma".

Kot tretjega so San Diego Chargers izbrali branilca Joeyja Boso. Kot prvi tekač na draftu je bil izbran Ezekiel Elliott, številko 4 so pobrali Dallas Cowboys. Prvi izbran lovilec na draftu pa je bil Corey Coleman, ki bo poklicno kariero začel pri Cleveland Browns.

Prvaki lige NFL Denver Broncos, ki jih je zapustil zvezdniški podajalec Peyton Manning (končal kariero), k Houston Texans pa je prestopil Brock Osweiler, so v svoje vrste pripeljali mladega podajalca Paxtona Lyncha, izbran je bil kot 26. na naboru. Za zdaj ima na tem mestu pri Denverju družbo Marka Sancheza in Trevorja Siemiana.