Reprezentančne novice: Rooney se po tekmi v Stožicah vrača v prvo postavo, Španci ostali brez Coste

Angleški selektor Gareth Southgate bo kvalifikacijsko tekmo proti Škotski začel s kapetanom Waynom Rooneyjem.

Objavljeno
10. november 2016 09.53
Posodobljeno
10. november 2016 09.53
FBL-WC-2018-ENG-TRAINING
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Potem ko je angeški nogometaš Wayne Rooney na zadnji kvalifikacijski tekmi za SP 2018 proti Sloveniji ostal brez nastopa v začetni enajsterici, kar je na Otoku dvignilo veliko prahu, je selektor Gareth Southgate kapetana za petkovo tekmo s Škotsko vrnil v prvo postavo.

Rooney je svoje mesto v reprezentanci izgubil pred tekmo v Stožicah, ki se je končala z 0:0, nato pa ga je podobna usoda doletela še v Manchester Unitedu. Toda 31-letni Anglež je vendarle začel zadnji dve tekmi z rdečimi vragi, v boj pa se jutri podaja tudi proti Škotski na Wembleyju. »V primerjavi z zadnjim reprezentančnim zborom je v precej boljši formi. Je izkušen igralec, ki ga potrebujemo na tekmi, kot bo ta. Brez oklevanja sem ga izbral,« je na novinarski konefrenci povedal Southgate. »Dobro igra za Manchester United, dobro lahko pomaga, ko najde pravi ritem.«

Tako bo Rooney znova prevzel kapetanski trak od nogometaša Liverpoola Jordana Hendersona, ki bo prav tako v začetni enajsterici. Kandidat za prvo postavo je tudi Harry Kane, ki se vrača po poškodbi.

Sicer pa je bil Southgate zadovoljen, da ima na voljo zdravo moštvo, ki bo jutri napadlo nove tri točke za utrditev vodstva v skupini F.

Costa bo izpustil tekmi z Makedonijo in Anglijo

V španski reprezentanci na kvalifikacijski tekmi za SP z Makedonijo in prijateljski tekmi z Anglijo ne bodo mogli računati na napadalca Diega Costo, ki si je na zadnji tekmi angleškega prvenstva med Chelseajem in Evertonom poškodoval dimlje.

28-letnega napadalca, ki je v teh kvalifikacijah nastopil na vseh treh tekmah in dosegel tri gole, je v reprezentanci zamenjal napadalec Celte Iago Aspas.

Španci so na vrhu skupine G (7 točk), drugi so Italijani (7), sledijo Albanija (6), Izrael (6), Makedonija (0) in Liechtenstein (0).