Norvežani šele v zadnji tretjini strli odpor čvrstih Slovencev

Škofja Loka gosti kvalifikacijski turnir za nastop na decembrskem SP v Latviji, Slovenci uvodoma izgubili z Norveško (2:7).

Objavljeno
03. februar 2016 00.46
Janez Porenta
Janez Porenta

Škofja Loka - Slovenska reprezentanca v floorballu je domač kvalifikacijski turnir za preboj na decembrsko svetovno prvenstvo v Latviji, ki ga gosti škofjeloška dvorana Poden, odprla s porazom. Od gostiteljev je bila namreč s 7:2 (2:0, 0:1, 5:1) boljša Norveška, ki pa je vlogo favorita upravičila šele v zadnji tretjini. Pred tem ji izbranci selektorja Gorazda Tomca niso pustili razviti svoje igre, postavili so se v čvrsto obrambo in vztrajno iskali priložnosti v protinapadih.

Najboljšega slovenskega posameznika, vratarja Benjamina Bajca, je v deveti minuti prvi ukanil Markus Lindgjerdet, nato pa ob izključitvi Anžeta Lebingerja še Ole Mossin Olesen. Druga tretjina je bila podobna: Skandinavci so napadali, Slovenci kazali zobe s protinapadi, eden od njih je obrodil sadove, ko je Tilen Vehovec z leve strani presenetil nasprotnikovega vratarja. Zadnji del je bil še najmanj izenačen, pa čeravno je Rok Korošec najprej izid poravnal. Dvoboj v nabito polnem Podnu se je tedaj vnovič začel, gostje pa so premaknili v višjo prestavo in v štirih minutah dosegli tri gole.

Jutri naši fantje, vnovič ob 19.30, igrajo s popolnim avtsajderjem skupine Liechtensteinom, ki ga je s kar 35:0 - po neverjetnih 120 sproženih strelih! - ugnala Češka. V najbolj izenačenem obračunu dneva so Srbi s 6:5 odpravili Italijo.

REPREZENTANCO SESTAVLJAJO:

BRANILCI: Blaž Kavčič, Rok Korošec, Anže Lebinger, Matej Mesec, Miha Pustavrh in Anže Šneberger.

NAPADALCI: Sašo Bizjak, Anže Burnik, Luka Časar, Robi Košir, Luka Lavtar, Miran Likar, Nik Oman, Anže Pristavec, Jan Stražišar, Luka Šturm, Gašper Triler in Tilen Vehovec.

VRATARJA: Benjamin Bajec in Peter Knific.

SELEKTOR: Gorazd Tomc.

POMOČNIKA SELEKTORJA: Jani Šubic in Nejc Šega.