Nov primer dopinga pri nas: plavalka Špela Bohinc

V slovenskem plavanju je izbruhnila nova dopinška afera. Špela Bohic je odklonila dopinški test.

Objavljeno
27. oktober 2016 21.53
iza-Plavalci
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Po Tanji Šmid je v slovenskem plavanju prišlo do nove dopinške kršitve. Kot je poročala Televizija Slovenija, gre za plavalko Špelo Bohinc.

Kot je v izjavi povedal podpredsednik zveze Miran Kos, je Bohinčeva nedavno na mitingu v Kranju odklonila dopinški test, nato pa se izmaknila protidopinškim organom. »To pa je že samo po sebi kršitev,« je povedal Kos

Bohinčeva je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 m prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto. Tako kot Šmidova, ki je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beograd, naj bi trenirala z nekdanjim uspešnim slovenskim plavalcem Borutom Petričem.

Kot tekmovalka kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4x200 m priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, vendar je na koncu Bohinčeva ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku namreč lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.