Nova lovorika in priznanje za Bakovića

Ljubljanski boksar Andrej Baković zmagal na mednarodnem turnirju v Sarajevu.

Objavljeno
28. september 2016 00.08
Boks
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Sarajevo - Slovenski boksar Andrej Baković je na mednarodnem turnirju v spomin na Mustafo Hajrulahovića Talijana v BiH slavil odmevno zmago v srednji kategoriji (do 75 kilogramov) in povrhu prejel še posebno priznanje za najbolj bojevito predstavo. Potem ko je 26-letni Ljubljančan v polfinalu premagal Armenda Neziraja iz Kosova, je bil v sklepnem dvoboju boljši še od Albanca Arjona Kojashija.

»Medtem ko proti Neziraju nisem imel nobenih težav, saj sem ga zadeval po mili volji, pa sem proti Kojashiju, ki je - mimogrede - na evropskem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru premagal celo Hrvata Luko Plantića, kar veliko pove o njegovi kakovosti, izgubil prvo rundo. V naslednjih dveh sem bil potem uspešen iz nasprotnih napadov, zlasti z levim aperkatom in direktom,« je Baković razkril, kako je v finalu jeziček na tehtnici prevesil na svojo stran.

Ob Andreju je v Sarajevu boksal tudi njegov klubski kolega pri BK Tivoli, Gal Šmit (do 81 kg), ki pa je po izenačenem dvoboju izgubil z Albancem Syrjanom Marinajem.