Nova prepričljiva zmaga Sama Petjeta

Belokranjski borec je z zmago nad Milanom Palešem dokazal, da v tem delu Evrope nima več doraslega tekmeca.

Objavljeno
23. november 2014 10.35
press/petje
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Poreč – Belokranjec Samo Petje, ki si lasti naslov prvaka združenja FFC (Final Fight Championship) po pravilih K1 v kategoriji do 70 kg, je v petek zvečer vnovič dokazal, da v tem delu Evrope nima več doraslega nasprotnika. Na 15. prireditvi FFC v poreški dvorani Žatika je namreč 22-letni Metličan že v drugi rundi s tehničnim nokavtom prisilil k vdaji Milana Paleša.

Slovaški borec je sicer v dvoboj krenil brezkompromisno, toda Petje, ki je borbo vzel kot dober trening pred spektaklom na Japonskem, kjer se bo 29. decembra udaril z domačim zvezdnikom Jasuhirom Kidom, mu je vračal z enako mero in mu sprva predvsem z nizkimi nožnimi udarci dajal vedeti, kdo je gospodar v ringu. V drugi rundi je nato slovenski as premaknil v višjo prestavo, Paleš pa za njegove napade ni imel več pravega protiorožja, zaradi česar je trener 22-letnega Slovaka v znak vdaje med vrvi vrgel belo brisačo.

Petje se je tako veselil že 26. profesionalne zmage, 21. s k. o. (ob njih ima še en neodločen izid in pet porazov), za Paleša pa je bil to četrti poraz ob 23 zmagah in enem neodločenem izidu.

V Poreču je bil v obračunu K1 uspešen tudi Grega Smole (do 77 kg), ki je po soglasni sodniški odločitvi premagal Hrvata Ivana Bilića, brez dvoboja v mešanih borilnih športih (MMA) pa je ostal Primož Vrbinc (do 77 kg), potem ko njegov madžarski tekmec Laszlo Senyei ni prestal zdravniškega pregleda.