Nova zmaga Toje Černe

Slovenska lokostrelka s sestavljenim lokom je bila najboljša na tekmovanju Versus MX Shoot 2016 v Mehiki.

Objavljeno
05. april 2016 00.53
Janez Porenta
Janez Porenta

Zapopan - Ta hip najboljša slovenska lokostrelka Toja Černe nadaljuje niz mednarodno odmevnih dosežkov. Tokrat je nastopila na tekmovanju Versus MX Shoot 2016 v Mehiki, na katerem si je pokorila vso konkurenco s sestavljenim lokom, potem ko je bila prepričljivo najboljša že v kvalifikacijah s 686 krogi. Da je bila mera polna, se je zmage veselil tudi njen srčni izbranec, Američan Brady Ellison.

Dvaindvajsetletni Vikrčanki je v polfinalu nasproti stala drugouvrščena iz kvalifikacij, domača adutinja Ana Juarez, ki pa ji ni bila dorasla, Toja jo je namreč odpravila z udobnih 148:143. Tudi v finalu ni imela težav z dve leti mlajšo Američanko Lexi Keller, od katere je bila boljša s 145:141, s čimer je odlično kronala uspešen konec tedna.

Vendar pa Černetova ni bila edina slovenska zastopnica na tekmovanju, izkazala sta se tudi Ana Umer in Den Habjan. Ana je po 631 krogih in petem dosežku kvalifikacij zasedla osmo mesto (502) z ukrivljenim lokom, medtem ko je bil Den (kvalifikacije 647 krogov) še boljši - peti.