Novopečena mamica Isinbajeva se vrača

Ruska atletska zvezdnica v skoku s palico, ki je po lanskem SP v Moskvi zatrdila, da je njene kariere konec, si je premislila.

Objavljeno
14. maj 2014 19.16
reut*Isinbajeva
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Moskva - Ena najuspešnejših svetovnih atletinj, ruska skakalka s palico Jelena Isinbajeva, ni dolgo vzdržala brez tekmovanj. Potem ko se je lani upokojila, da bi se v miru pripravila na junijski prvi porod, je namreč njen trener Jevgenij Trofimov že napovedal, da se dvakratna olimpijska zmagovalka vrača na atletska prizorišča, njen glavni cilj pa bo naskok na tretje olimpijsko zlato leta 2016 v Riu, potem ko se ji je predlani poskus v Londonu ponesrečil.

Enaintridesetletna šampionka se je uradno poslovila avgusta lani na domačem svetovnem prvenstvu v Moskvi in odtlej večkrat zatrdila, da je palico dokončno pospravila v kot. No, njen trener zatrjuje drugače: »Jelena se je odločila po porodu vrniti v šport in nastopiti v Riu.«

Isinbajeva je doslej v svojo statistiko vpisala že 28 svetovnih rekordov, po neuspehu na dvoranskem svetovnem prvenstvu leta 2010 v Dohi pa si je vzela daljši premor in se na tekmovališča vrnila februarja naslednje leto, na olimpijskih igrah v Londonu pa je po velikem razočaranju osvojila »zgolj« bron. Doslej se je okitila že z devetimi naslovi svetovne prvakinje, od tega petimi v dvorani.